Zrakoplovni muzej Sintra (Portugal)
Stranica 1 / 1.
Zrakoplovni muzej Sintra (Portugal)
Posjet Portugalu u siječnju divno je iskustvo. Dajem kratki fotoreport iz zrakoplovnog muzeja pored Sintre (pola sata od Lisabona). Sunčan dan u siječnju, dojam raja. Muzej je u sastavu prve zrakoplovne vojne baze. A između muzeja i piste nema nikakve ograde, može se slobodno gledati polijetanje i slijetanje njihovih vojnih trenažnih aviona! Nigdje na svijetu nisam vidio tako pristupačan vojni aerodrom, vojnici te čak i ljubazno pozdravljaju kad prolaze pored tebe. Između svih ostalih, tijekom trenažnih letova s piste - imaju i Chipmunka (aktivnog, u vojnoj službi!).
Sam muzej je izuzetno čist, možeš jesti s poda. Među eksponatima muzeja za mene nema ničeg spektakularnog. Najzgodniji mi je njihov "eklektički" Spitfire - složen je od MK V i MK IX, ima neke čudne zakovice po trupu, a prednji dio mu je urnebesno smiješan.
Jedina mana ovog prekrasnog muzeja je donekle kompliciran transport iz Lisabona. Do Sintre je brzo i jednostavno, a od Sintre vozi neki divlji bus... No - isplati se.
Sam muzej je izuzetno čist, možeš jesti s poda. Među eksponatima muzeja za mene nema ničeg spektakularnog. Najzgodniji mi je njihov "eklektički" Spitfire - složen je od MK V i MK IX, ima neke čudne zakovice po trupu, a prednji dio mu je urnebesno smiješan.
Jedina mana ovog prekrasnog muzeja je donekle kompliciran transport iz Lisabona. Do Sintre je brzo i jednostavno, a od Sintre vozi neki divlji bus... No - isplati se.
Zadnja promjena: Damir; čet vel 19, 2015 7:52 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Damir- Posts : 1357
Re: Zrakoplovni muzej Sintra (Portugal)
...
Najljepša fotka:
Chipmunk koji polijeće s piste iza stajanke muzeja. U daljini palača Pena i Maurska tvrđava u Sintri.
Najljepša fotka:
Chipmunk koji polijeće s piste iza stajanke muzeja. U daljini palača Pena i Maurska tvrđava u Sintri.
Damir- Posts : 1357
Similar topics
» Zrakoplovni muzej na Malti
» Zrakoplovni muzej u Istanbulu
» Zrakoplovni muzej u Krakowu, Poljska
» Zrakoplovni muzej u Košicama (Slovačka)
» Talijanski zrakoplovni muzej kod Rima
» Zrakoplovni muzej u Istanbulu
» Zrakoplovni muzej u Krakowu, Poljska
» Zrakoplovni muzej u Košicama (Slovačka)
» Talijanski zrakoplovni muzej kod Rima
Stranica 1 / 1.