Molim pomoć: koji P-51D u mjerilu 1:72 kupiti?
4 posters
Stranica 1 / 1.
Molim pomoć: koji P-51D u mjerilu 1:72 kupiti?
Jedan češki tajkun, ujedno i ljubitelj zrakoplovstva, prije par godina kupio je P-51D. I tako ga ja, već par godina, gledam kako leti na raznim aeromitinzima...
I, logično, padne na pamet: "Pa to je češki zrakoplov, sa češkim pilotom!"
Molim znalce za nekakav savjet, koju maketu u 1:72 kupiti. Ne mora to biti najbolja maketa koja postoji. Više-manje znate moje gabarite ("stara škola") - da je konturno OK, a dekali, detalji i sl. nisu najbitniji. Idem u Bratislavu, pa ću možda imati na izbor više opcija.
I, logično, padne na pamet: "Pa to je češki zrakoplov, sa češkim pilotom!"
Molim znalce za nekakav savjet, koju maketu u 1:72 kupiti. Ne mora to biti najbolja maketa koja postoji. Više-manje znate moje gabarite ("stara škola") - da je konturno OK, a dekali, detalji i sl. nisu najbitniji. Idem u Bratislavu, pa ću možda imati na izbor više opcija.
Damir- Posts : 1357
Re: Molim pomoć: koji P-51D u mjerilu 1:72 kupiti?
Mislim da Tamiyin P-51D zadovoljava sve tvoje kriterije...
Poky- Posts : 887
Thanks.
Gledam malo dućane, pa vidim da je sad Airfix najčešći, veća šansa za naći. Zna li se je li oblikom OK?
Gledam malo dućane, pa vidim da je sad Airfix najčešći, veća šansa za naći. Zna li se je li oblikom OK?
Moram priznati da niti jedan "novi" Airfix nisam vidio uživo pa neću ni komentirati...
Ako ti je to bitno u životu, Airfix je prva i jedina 1/72 maketa P-51D koja ima točna ležišta kotača. Također, dobiješ spuštene flapsove koji su zapravo obavezni na P-51 jer su piloti imali uputu da avion parkiraju sa spuštenim zakrilcima kako se ne bi hodalo po njima i oštetilo ih, te da se olakša pristup oružarima i mehaničarima.
Ako ne, tu je Tamiya.
Vedran
The milimeter brigade
Ako ne, tu je Tamiya.
Vedran
The milimeter brigade
dragonlanceHR- Posts : 131
E vidiš, to je zanimljivo. Thanks za info, najvjerojatnije ću uzeti njega, pa pokitati brazde.
Nadam se da je konturno u redu (još imam traume iz djetinjstva zbog oblika starog Revellovog i starog Hellerovog P-51D, zaista su karikature...).
PS: što je s P-47D (ili P-47M) Thunderboltom? Znam da je Academy loš, kakav je Revell?
Nadam se da je konturno u redu (još imam traume iz djetinjstva zbog oblika starog Revellovog i starog Hellerovog P-51D, zaista su karikature...).
PS: što je s P-47D (ili P-47M) Thunderboltom? Znam da je Academy loš, kakav je Revell?
Kaj se opče misliš oko P-47 kaj nisi vidio onog Swordovog kaj si meni dofurao, treba li ti što više....
Poky je napisao/la:Kaj se opče misliš oko P-47 kaj nisi vidio onog Swordovog kaj si meni dofurao, treba li ti što više....
E, imaš pravo, poptuno sam zaboravio da postoji Sword...
dragonlanceHR je napisao/la:Meni Airfix ne izgleda preoran.
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=288711
Ma nije to problem pokitati, glavno da je oblik OK.
Inače, ovo je taj češki primjerak, prilično je gladak:
http://czechairspotters.com/photo.php?id=3141&generic_type=t167
PS: vlasnik je navodno tajkun koji gradi prometnice. Kamo sreće kad bi naši "farbači tunela" kupovali warbirde i letjeli u Hrvatskoj...
Za P-51D je trenutno broj 1 novi Airfix.
Za P-47D (Bubbletop i Razorback) Tamiya, a P-47M mislim da je novi Special Hobby (Academy sa dodatnim djelovima) sasvim u redu.
Sword ima P-47N kojeg u stvari više nema za kupiti...
Za P-47D (Bubbletop i Razorback) Tamiya, a P-47M mislim da je novi Special Hobby (Academy sa dodatnim djelovima) sasvim u redu.
Sword ima P-47N kojeg u stvari više nema za kupiti...
Hvala za info.
Još pitanje oko ovog ex Academija (sama MPM): čitao sam negdje da taj Academy zbog nečeg nije dobar. Je li to neka velika greška, ili nešto nebitno? Je li MPM nešto tu popravio u obliku, ili samo u razini sitnih detalja?
Još pitanje oko ovog ex Academija (sama MPM): čitao sam negdje da taj Academy zbog nečeg nije dobar. Je li to neka velika greška, ili nešto nebitno? Je li MPM nešto tu popravio u obliku, ili samo u razini sitnih detalja?
Iskreno, ne sjećam se da je Academy baš tak jako fulan.
Kaj se SH-a tiče, kažu oni ovako:
"The original Academy plastic parts are complemented by a new runner with plastic parts for the interior, new four-part engine and two styles of the fin root fillet. The kit also contains new detailed resin wheels, high-volume external tanks and PE parts for air brakes."
http://www.detailscaleview.com/2015/09/special-hobby-172-p-47m-last-jugs-over.html
Kaj se SH-a tiče, kažu oni ovako:
"The original Academy plastic parts are complemented by a new runner with plastic parts for the interior, new four-part engine and two styles of the fin root fillet. The kit also contains new detailed resin wheels, high-volume external tanks and PE parts for air brakes."
http://www.detailscaleview.com/2015/09/special-hobby-172-p-47m-last-jugs-over.html
Similar topics
» Pomoć oko B-17
» Zanimljivost: djeca napravila Hawker Typhoon u mjerilu 1:1
» Pomoć oko Focke-Wulf FW-190, 1945. godina, te oko neidentificiranog sjedala
» Zanimljivost: djeca napravila Hawker Typhoon u mjerilu 1:1
» Pomoć oko Focke-Wulf FW-190, 1945. godina, te oko neidentificiranog sjedala
Stranica 1 / 1.