Nostalgija - sastavljene makete prije 20-etak ili vise godina
4 posters
Stranica 1 / 1.
Nostalgija - sastavljene makete prije 20-etak ili vise godina
Zadnja promjena: tlikso; pon oľu 28, 2016 3:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
tlikso- Posts : 279
Re: Nostalgija - sastavljene makete prije 20-etak ili vise godina
Pa dobro si ti to radio prije dvadeset i više godina... Ovi dodaci su svi samogradnja?
Damir- Posts : 1357
Nema nista industrijsko (metalci ili resin), osim same osnovne plastike Smera-a i Airfixa-a maketa Savoie i Spita.
Evo par fotki Italerijevih Ju-88 kada su se pojavili. Urezao sam im negativnu panelizaciju i preradio u Mistele. U to vrijeme nije bilo ovih nosaca za Mistel kombinaciju koje danas Italeri pakuje u posebnoj kutiji.
Na ovom primjerku sam Ju-88A konverzirao u H verziju, produzen truop za nekoliko centimetara i novi nosni i kabinski dio.
Evo par fotki Italerijevih Ju-88 kada su se pojavili. Urezao sam im negativnu panelizaciju i preradio u Mistele. U to vrijeme nije bilo ovih nosaca za Mistel kombinaciju koje danas Italeri pakuje u posebnoj kutiji.
Na ovom primjerku sam Ju-88A konverzirao u H verziju, produzen truop za nekoliko centimetara i novi nosni i kabinski dio.
Zadnja promjena: tlikso; pon oľu 28, 2016 3:14 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Prije 20g.?!?!?!? Skidam kapu
Poky- Posts : 887
Fakat si ti brdo toga odradio do sad.. Kolko imaš godina? 100?
Da se ja odlučim za "Imelu" u samogradnji, trebalo bi mi bar godinu dana za nju... A ti odjednom 3 komada!
Da se ja odlučim za "Imelu" u samogradnji, trebalo bi mi bar godinu dana za nju... A ti odjednom 3 komada!
Imao sam i cetvrtog ali ga vise namam cak ni na fotografiji. To je bio borbeni primjerak sa bombom u nosu umjesto kabine. Zdravko Lenac je u to vrijeme uspio negdje dogovoriti da mu netko na stroju za tokarenje drveta izradi par tih bombi pa sam i ja dobio jedan komad.
Mene su ti Italerijevi Ju-88 tada fascinirali. Jednog A4 primjerka sam preradio u R verziju sa radarima. To jos negdje imam pa cu ga kada stignem uslikati. Milsim da sam radio druge motore i drugaciji nosni dio uz još sitnijih detalja. Isto sam ga negativno panelizirao. U to vrijeme me je to "drzalo" - sve sto je "pozitivno" preradjivalo se u "negativno" )
Mene su ti Italerijevi Ju-88 tada fascinirali. Jednog A4 primjerka sam preradio u R verziju sa radarima. To jos negdje imam pa cu ga kada stignem uslikati. Milsim da sam radio druge motore i drugaciji nosni dio uz još sitnijih detalja. Isto sam ga negativno panelizirao. U to vrijeme me je to "drzalo" - sve sto je "pozitivno" preradjivalo se u "negativno" )
Sječam se tih tvojih maketa, naročito Savoje i Spita. Bilo je neko natjecanje.
I Zdravkov Mistel je još živ, u vitrini.
Ah koja divna vremena.
Mogu i ja postaviti kojega od prije dvadeset i kusur, kada ulovim vremena.
I Zdravkov Mistel je još živ, u vitrini.
Ah koja divna vremena.
Mogu i ja postaviti kojega od prije dvadeset i kusur, kada ulovim vremena.
tiger- Posts : 20
Uuuu! Ovaj je fakat krasan. A i svaka čast na poslu...
Inače, stari Airfixov MkV je meni do dan danas najomiljenija maketa tog tipa. Jednog sam napravio, a drugi će svakako doći na red.
Inače, stari Airfixov MkV je meni do dan danas najomiljenija maketa tog tipa. Jednog sam napravio, a drugi će svakako doći na red.
Svaka čast na trudu, urezati čitavu maketu ispočetka veliki je posao. A s obzirom na to da je to frog, očito je da su i svi sitni detalji samogradnja.
Nego.. ova diorama s Migom mi je genijalna. Imaš još koj fotku? Ako sam dobro shvatio, postoje i bočne stranice od ogledala, za dojam prostornosti?
Nego.. ova diorama s Migom mi je genijalna. Imaš još koj fotku? Ako sam dobro shvatio, postoje i bočne stranice od ogledala, za dojam prostornosti?
Mislim da nemam više fotografije te diorame a ni same diorame ) Bočne strane su bile ogledalo tako da je stvarno stvoren dojam da je to cijela hala Migova na remontu. Rađena je na osnovu jedne fotografije iz ZTZ-a.
tlikso je napisao/la:Mislim da nemam više fotografije te diorame a ni same diorame ) Bočne strane su bile ogledalo tako da je stvarno stvoren dojam da je to cijela hala Migova na remontu. Rađena je na osnovu jedne fotografije iz ZTZ-a.
Ta ideja i mene drži već dulje vrijeme. Očito da nisam prvi.
Ovaj zadnji je Westland Wyvern još jedan od "prekrasnih" engleskih dizajnerskih rješenja...
BTW ja zbilja ne znam zašto se ne vratiš slaganju ,vidljivo iz priloženog da ti je išlo i više nego dobro!
BTW ja zbilja ne znam zašto se ne vratiš slaganju ,vidljivo iz priloženog da ti je išlo i više nego dobro!
Poky- Posts : 887
Similar topics
» Pomoć oko Focke-Wulf FW-190, 1945. godina, te oko neidentificiranog sjedala
» L&M resin makete 1/48
» Prodaja - makete 1/72
» L&M resin makete 1/72
» PRODAJA- makete 1/72 drugi dio
» L&M resin makete 1/48
» Prodaja - makete 1/72
» L&M resin makete 1/72
» PRODAJA- makete 1/72 drugi dio
Stranica 1 / 1.