Galerija: Fiat G-50, mjerilo 1:32, ZNDH "vrag" (3504), maketa g. Štimca
3 posters
Stranica 1 / 1.
Galerija: Fiat G-50, mjerilo 1:32, ZNDH "vrag" (3504), maketa g. Štimca
Dobio sam na postavljanje fotke, pa otvaram temu. Još jedan nama superzanimljiv subjekt, prava poslastica. Više o svemu će napisati autor, gospodin Štimac.
Meni je super ovo stavljanje najmanje 3 boje (koliko vidim), onako kako se nazire na originalnim fotkama u boji. Izgleda zanimljivo "kamuflažno", iako je u teoriji "jednobojan".
Meni je super ovo stavljanje najmanje 3 boje (koliko vidim), onako kako se nazire na originalnim fotkama u boji. Izgleda zanimljivo "kamuflažno", iako je u teoriji "jednobojan".
Damir- Posts : 1357
Re: Galerija: Fiat G-50, mjerilo 1:32, ZNDH "vrag" (3504), maketa g. Štimca
Jako zanimljivo... Meni ne izgleda trobojan već kao jako apšisao, ali ok, može fptka "vraga" izbliza? Vidim odradili ste propeler sa spiralom!
Poky- Posts : 887
Radio sam spiralu jer mora biti a ima tri nijanse zelene i još svašta preko toga.
Željko- Posts : 103
Meni se jako sviđa, hrabro upuštanje u prilično nejasan subjekt.
Tek sad, nakon gledanja vaše makete, primijetio sam na originalnoj fotografiji ta prilično velika svjetla polja i na gornoj strani krila.
Postoji li ikakva objavljena teorija o porijeklu svih tih boja? Ne mislim na proizvođače, nego na to kako su i zašto koje boje nanošene?
Za razne zelene mogu logikom prepostaviti da su različiti slojevi jednobojnog farbanja bili u međusobno različitim zelenim tonovima (npr. prva talijanska, zatim RLM71, pa neka treća...), pa su abšisanjem jedne zelene na nekim mjestima izbijale površine neke druge zelene. Jasno mi je i da je nekom svjetlom bojom prebojana žuta traka oko trupa. No nikako si ne mogu protumačiti te vrlo svjetle površine po svuda (iako je konačan rezultat super, prava kamuflaža!).
Tek sad, nakon gledanja vaše makete, primijetio sam na originalnoj fotografiji ta prilično velika svjetla polja i na gornoj strani krila.
Postoji li ikakva objavljena teorija o porijeklu svih tih boja? Ne mislim na proizvođače, nego na to kako su i zašto koje boje nanošene?
Za razne zelene mogu logikom prepostaviti da su različiti slojevi jednobojnog farbanja bili u međusobno različitim zelenim tonovima (npr. prva talijanska, zatim RLM71, pa neka treća...), pa su abšisanjem jedne zelene na nekim mjestima izbijale površine neke druge zelene. Jasno mi je i da je nekom svjetlom bojom prebojana žuta traka oko trupa. No nikako si ne mogu protumačiti te vrlo svjetle površine po svuda (iako je konačan rezultat super, prava kamuflaža!).
Meni nije to isto jasno ali mislim sa u nedostatku zelene boje su upotrebili ovu sivkastu.Vrijeme je bilo kada je svega falilo pa je boja bila najmanje važna glavno da je mogao letjeti.
Željko- Posts : 103
Jasno, nijense su bile manje važne njima nego nama. A i, kad se pogleda odozgo, sasvim dobra kamuflaža.
Similar topics
» Fiat G.50bis 3504, AML/Fly, 1/72
» GALERIJA: Mig-29 CZAF, mjerilo 1:350, 6 komada
» ZNDH Fi-167
» MS.406 ZNDH, RSmodels, 1/72
» Kupujem instrument ploču Me-109G, mjerilo 1:4, firma Aeroteam
» GALERIJA: Mig-29 CZAF, mjerilo 1:350, 6 komada
» ZNDH Fi-167
» MS.406 ZNDH, RSmodels, 1/72
» Kupujem instrument ploču Me-109G, mjerilo 1:4, firma Aeroteam
Stranica 1 / 1.