P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
4 posters
Stranica 1 / 1.
P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
Evo još jedna maketa koja je dobila novu "uniformu" skinuo stare oznake i boje i iz amerike naručio nove dekale Fundecalsa ,pa rekoh da probam i to...
Dekali su na papiru izgledali fenomenalno ,a dobije se i hrpa korekcijskih dekala po naknadno nađenim fotkama dotične mašine...
Minus su im "krtost" kad se stavljaju iako su čvrste na nekim pregibima su mi malo pukle ,a tekučina za dekale ih je jedva omekšala (i to HWGova koja mi inače sve omekša).
Drugi minus je ćinjenica da si sam moraš isprintat upute za postavljanje s njihove stranice ,ali opet nude dosta opširnu "povjest" za većinu mašina za koje nude dekale...
To je to, moj posao standardan...
Maketa predstavlja mašinu iz 89thFS, 80thFG, popularni "Burma Banshees" ,pilot 2ndLt. Philip Adair, Nagaghuli India rana 1944g.
i par grupnih sa "starijom braćom" i "rodbinom"...
Dekali su na papiru izgledali fenomenalno ,a dobije se i hrpa korekcijskih dekala po naknadno nađenim fotkama dotične mašine...
Minus su im "krtost" kad se stavljaju iako su čvrste na nekim pregibima su mi malo pukle ,a tekučina za dekale ih je jedva omekšala (i to HWGova koja mi inače sve omekša).
Drugi minus je ćinjenica da si sam moraš isprintat upute za postavljanje s njihove stranice ,ali opet nude dosta opširnu "povjest" za većinu mašina za koje nude dekale...
To je to, moj posao standardan...
Maketa predstavlja mašinu iz 89thFS, 80thFG, popularni "Burma Banshees" ,pilot 2ndLt. Philip Adair, Nagaghuli India rana 1944g.
i par grupnih sa "starijom braćom" i "rodbinom"...
Poky- Posts : 887
Re: P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
Zubo izgleda super
Bas mi se svidja ova mashina.
Lubanja je nekako agresivnija a i
felge su mi fora sa ovim decalima.
Btw, zasto su im piloti nosili ove
prsluke za vodu i da li su oni bili
zuti ili bez ?
Bas mi se svidja ova mashina.
Lubanja je nekako agresivnija a i
felge su mi fora sa ovim decalima.
Btw, zasto su im piloti nosili ove
prsluke za vodu i da li su oni bili
zuti ili bez ?
mpuky- Posts : 358
Ma pilot je ostao od prije rebuilda kada je avion imao oznake s n gvineje...
A žuti su bili valjda zato što se žuta najbolje vidla u "plavom beskraju" pacifika
A žuti su bili valjda zato što se žuta najbolje vidla u "plavom beskraju" pacifika
Poky- Posts : 887
Krasno ti je ispao. Uopće se ne vidi ovo što pišeš o dekalima, sjeli su savršeno. Jedino bih ja još zamazao ove na felgama, nekako su mi prečisti s obzirom na ostatak.
Damir- Posts : 1357
Similar topics
» GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa
» F4F-4 Wildcat, Hasegawa, 1/72
» Hasegawa 1/72 N1K2
» Bf-109G 2.Lj, Hasegawa i Revell 1/72
» Spitfire Mk.V A. Vukovića, Hasegawa, 1/32
» F4F-4 Wildcat, Hasegawa, 1/72
» Hasegawa 1/72 N1K2
» Bf-109G 2.Lj, Hasegawa i Revell 1/72
» Spitfire Mk.V A. Vukovića, Hasegawa, 1/32
Stranica 1 / 1.