GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa
3 posters
Stranica 1 / 1.
GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa
Evo me natrak maketarstvu nakon zdrastvenih nedaća i dužeg odmora.
Iako mi je draži oklop u 1/35 ,ovi "malci" u 1/72 i 1/76 mi s nedostatkom mjesta u vitrinama postaju sve draži ...
Dakle dvije maketice koje su nenadano "sletile" u moje ruke u lošem stanju ,a pošto mi se ćinilo da im ima spasa ipak sam se odlućio ne dat ih klincima za igru već ih probat obnoviti...
Evo slika stanja u kojem sam ih dobio:
Dakle nije baš bilo obečavajuće ,al eto ti mi rebuildovi u zadnje vrijeme predstavlja u maketarstvu i izazov i najveći gušt. Ukratko skinula se boja permetalom ,koliko se dalo ,pa mukotrpan posao skidanja viška super ljepila kojim su bili poljepljeni ,a onda i izrada drugog spremnika i ograda za Fuel Truck
desno je orginal ,lijevo moja samogradnja od ploča stirena lijepljenih jedna na drugu...
i stanje pred bojanje...
Ovim putem puuuuno zahvaljujem kolegi Voji na doniranim dekalima ,jel bez njih (dekala) ovi rebuildovi nebi imali smisla.
Dakle vozila su sad završena i bit će kad-tad dio neke dioramice/vinjetice s avionima ,pa zato prljanje nije odrađeno do kraja ,već će ovisiti o izgledu same podloge na kojoj će bit pričvršćeni u skoroj ili realnije daljoj budučnosti ...
Iako mi je draži oklop u 1/35 ,ovi "malci" u 1/72 i 1/76 mi s nedostatkom mjesta u vitrinama postaju sve draži ...
Dakle dvije maketice koje su nenadano "sletile" u moje ruke u lošem stanju ,a pošto mi se ćinilo da im ima spasa ipak sam se odlućio ne dat ih klincima za igru već ih probat obnoviti...
Evo slika stanja u kojem sam ih dobio:
Dakle nije baš bilo obečavajuće ,al eto ti mi rebuildovi u zadnje vrijeme predstavlja u maketarstvu i izazov i najveći gušt. Ukratko skinula se boja permetalom ,koliko se dalo ,pa mukotrpan posao skidanja viška super ljepila kojim su bili poljepljeni ,a onda i izrada drugog spremnika i ograda za Fuel Truck
desno je orginal ,lijevo moja samogradnja od ploča stirena lijepljenih jedna na drugu...
i stanje pred bojanje...
Ovim putem puuuuno zahvaljujem kolegi Voji na doniranim dekalima ,jel bez njih (dekala) ovi rebuildovi nebi imali smisla.
Dakle vozila su sad završena i bit će kad-tad dio neke dioramice/vinjetice s avionima ,pa zato prljanje nije odrađeno do kraja ,već će ovisiti o izgledu same podloge na kojoj će bit pričvršćeni u skoroj ili realnije daljoj budučnosti ...
Poky- Posts : 887
Re: GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa
sad si mi dal volju da slazem tog tankera....
afka Slider- Posts : 186
Pa kreni ,ja znam da ti cijelog možeš izraditi od ničega!
ma imam ga, dobio kao neku nagradu negdje na nekoj tekmi, i tak stoji vec kusur godina...:-(
mijenjam ga za obicnog jeepa :-)
mijenjam ga za obicnog jeepa :-)
afka Slider- Posts : 186
Ovo zaista izgleda vrhunski, svaka čast na poslu i rezultatu! Prekrasno.
Imam i ja negdje taj kamiončić, mislim da je Hasegawa, jedino ne znam uz što bi mi to išlo na dioramu.
PS: nadam se da nećeš izdati zrakoplovstvo zbog kamiona...
Imam i ja negdje taj kamiončić, mislim da je Hasegawa, jedino ne znam uz što bi mi to išlo na dioramu.
PS: nadam se da nećeš izdati zrakoplovstvo zbog kamiona...
Damir- Posts : 1357
Kakva izdaja ,ovo je nadopuna! ts-ts
Similar topics
» P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
» Hasegawa 1/72 N1K2
» F4F-4 Wildcat, Hasegawa, 1/72
» Bf-109G 2.Lj, Hasegawa i Revell 1/72
» Spitfire Mk.V A. Vukovića, Hasegawa, 1/32
» Hasegawa 1/72 N1K2
» F4F-4 Wildcat, Hasegawa, 1/72