Maketarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1/72 diorama Spitfire Mk.V

4 posters

Go down

1/72 diorama Spitfire Mk.V  Empty 1/72 diorama Spitfire Mk.V

Postaj by tlikso uto lis 25, 2016 11:43 am

Slučajno pronađoh u jednom od foldera ove slike diorame u 1/72 omjeru - Spitfire Mk. V , pedesete godine, JRV, praznik rada .........
Datum nastanka - mislim prije jedno 7-8 godina

1/72 diorama Spitfire Mk.V  1%202

1/72 diorama Spitfire Mk.V  7

1/72 diorama Spitfire Mk.V  4

1/72 diorama Spitfire Mk.V  3

1/72 diorama Spitfire Mk.V  14

1/72 diorama Spitfire Mk.V  8

1/72 diorama Spitfire Mk.V  26

tlikso

[Vrh] Go down

1/72 diorama Spitfire Mk.V  Empty Re: 1/72 diorama Spitfire Mk.V

Postaj by Poky uto lis 25, 2016 1:21 pm

Odlično ,fora su parole!!!
Poky
Poky

[Vrh] Go down

Postaj by Damir uto lis 25, 2016 6:10 pm

Ovi mi je jedna od najboljih diorama koje sam ikad vidio. Jako je životna, a sadrži i dobru dozu ironije...

Koja je maketa platila glavom? Je li to stari dobri Airfix?

Damir

[Vrh] Go down

Postaj by tlikso uto lis 25, 2016 7:05 pm

Damir je napisao/la:Ovi mi je jedna od najboljih diorama koje sam ikad vidio. Jako je životna, a sadrži i dobru dozu ironije...

Koja je maketa platila glavom? Je li to stari dobri Airfix?

Mislim da je Airfix, sa prerađenim "c" krilom. Ako se dobro sjećam to "C" krilo je Pavlin resin na kojem sam još dodatno otvarao panele, poklopce i slično.

U stvari je prvo napravljena maketa, a kako mi je na kraju bila previše "raskopana", odlučio sam se da ipak bude na nekoj podlozi pa sam morao "skalabučiti" dioramu. Dozu ironije u cijeloj diorami sam dodao jer sam u to vrijeme pričao sa jednim pilotom koji mi je pričao puno priča o tom vremenu i s nostalgijom se prisjećao proslava tih državnih praznika u socijalizmu. Pričao mi je da je bez obzira na vojničku stegu u vrijeme tih državnih praznika bilo svega i svačega,a svakako se najmanje letilo Smile) Bitno je bilo da se to obilježi, parole su se na veliko pisale, bez obzira što je među onima koji su ih ispisivali bilo puno polupismenih ljudi.... Smile) Poslije tih blagdana su još sutradan znali pronalaziti osoblje u zakutcima hangara koje nije još došlo sebi nakon prasića, šljive, lozovače, travarice i sličnoga Smile)  Moralo je biti svih vrsta pića jer ipak je to bilo bratstvo i jedinstvo ......

T

tlikso

[Vrh] Go down

Postaj by su27rules sri lis 26, 2016 8:57 am

Ako se dobro sićam ovu dioramu sam uživo vidio na jednoj od starih Crnih Kraljica u ZG, sviđa mi se !! Cool Cool
su27rules
su27rules

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics