1/72 diorama Spitfire Mk.V
4 posters
Stranica 1 / 1.
Re: 1/72 diorama Spitfire Mk.V
Odlično ,fora su parole!!!
Poky- Posts : 887
Ovi mi je jedna od najboljih diorama koje sam ikad vidio. Jako je životna, a sadrži i dobru dozu ironije...
Koja je maketa platila glavom? Je li to stari dobri Airfix?
Damir- Posts : 1357
Damir je napisao/la:Ovi mi je jedna od najboljih diorama koje sam ikad vidio. Jako je životna, a sadrži i dobru dozu ironije...
Mislim da je Airfix, sa prerađenim "c" krilom. Ako se dobro sjećam to "C" krilo je Pavlin resin na kojem sam još dodatno otvarao panele, poklopce i slično.
U stvari je prvo napravljena maketa, a kako mi je na kraju bila previše "raskopana", odlučio sam se da ipak bude na nekoj podlozi pa sam morao "skalabučiti" dioramu. Dozu ironije u cijeloj diorami sam dodao jer sam u to vrijeme pričao sa jednim pilotom koji mi je pričao puno priča o tom vremenu i s nostalgijom se prisjećao proslava tih državnih praznika u socijalizmu. Pričao mi je da je bez obzira na vojničku stegu u vrijeme tih državnih praznika bilo svega i svačega,a svakako se najmanje letilo ) Bitno je bilo da se to obilježi, parole su se na veliko pisale, bez obzira što je među onima koji su ih ispisivali bilo puno polupismenih ljudi.... ) Poslije tih blagdana su još sutradan znali pronalaziti osoblje u zakutcima hangara koje nije još došlo sebi nakon prasića, šljive, lozovače, travarice i sličnoga ) Moralo je biti svih vrsta pića jer ipak je to bilo bratstvo i jedinstvo ......
T
tlikso- Posts : 279
Ako se dobro sićam ovu dioramu sam uživo vidio na jednoj od starih Crnih Kraljica u ZG, sviđa mi se !!
su27rules- Posts : 29
Similar topics
» Macchi 17 diorama
» Oslavija 1915 diorama
» Diorama - "Omiljena ulica", 1:35 - GOTOVO !!!
» Spitfire Mk.Vc, KP, 1/72
» Eduard 1/144 Spitfire Mk.IX
» Oslavija 1915 diorama
» Diorama - "Omiljena ulica", 1:35 - GOTOVO !!!
» Spitfire Mk.Vc, KP, 1/72
» Eduard 1/144 Spitfire Mk.IX
Stranica 1 / 1.