B-24J Liberator, Academy, 1/72
3 posters
Stranica 1 / 1.
B-24J Liberator, Academy, 1/72
Evo još jedan bombarder s naših prostora gotov!
Ovaj 44-41120 izrađen u San Diegu je zaglavio na Snježnici pored Dubrovnika 9.12.1944g. bio je član 825th BS, 484th BG poletio je na misiju iz Torrete tog jutra na bombardiranje Linza ,ali je misija otkazana zbog lošeg vremena ,svi zrakoplovi osim ovog su se vratili na aerodrom, a njegova sudbina je dugo bila misterija te se pretpostavljalo da je pao u more,međutim on se pod punim opterečenjem u oluji zaletio u Snježnicu!!! Zbog velikog nevremena nitko 3 dana nije shvačao šta se dogodilo ,a kad su mještani vidjeli ostatke nisu znali o ćemu se radi... Nakon 73g. nađena je narukvica s imenom člana posade te je misterij rasvjetljen! Svaka čast našim zrakoplovnim arheolozima i entuzijastima!
Maketa je Academijeva J verzija ,moj rad standardan, vi procijenite ostalo...
Ovaj 44-41120 izrađen u San Diegu je zaglavio na Snježnici pored Dubrovnika 9.12.1944g. bio je član 825th BS, 484th BG poletio je na misiju iz Torrete tog jutra na bombardiranje Linza ,ali je misija otkazana zbog lošeg vremena ,svi zrakoplovi osim ovog su se vratili na aerodrom, a njegova sudbina je dugo bila misterija te se pretpostavljalo da je pao u more,međutim on se pod punim opterečenjem u oluji zaletio u Snježnicu!!! Zbog velikog nevremena nitko 3 dana nije shvačao šta se dogodilo ,a kad su mještani vidjeli ostatke nisu znali o ćemu se radi... Nakon 73g. nađena je narukvica s imenom člana posade te je misterij rasvjetljen! Svaka čast našim zrakoplovnim arheolozima i entuzijastima!
Maketa je Academijeva J verzija ,moj rad standardan, vi procijenite ostalo...
Poky- Posts : 887
Re: B-24J Liberator, Academy, 1/72
LIjepo, čisto, ali sa taman zaprljanja. Ne znam kakva je maketa, ali mi se nako čini da se ova, za razliku od mnogih bomnardera koje si prije radio, lakše sklopila. Bez puno kita. Ili se varam? I čini mi se da je dosta detaljna.
Damir- Posts : 1357
Je ima detalja dosta ,dobro se sklapa ,malo je kitanja ,največa mi je zamjerka jako loše riješen prednji stajni trap koji se lijepi na jako mali komad plastike i dosta je krhak ,a ako nafilate tijelo sa utezima kao ja postoji mogučnost da će pući ili se iskriviti...Ima tu još par konstrukcijskih pogrešaka recimo kupole koje su također loše riješene ,pa se prednja ljepi fiksno, nema mogučnost okretanja, prozirni djelovi se ljepe na mjestima na kojima nema spajanja na pravom avionu... Druga stvar.... iako ja volim urezane panele jel je sa njima lakše raditi ,ovaj Academyev B-24 je baš prečist , a B-24 je poznat po gruboj površini punoj zakovica i "varova" ,a pogotovo na vratima bomboluka koja su baš karakteristična za njega, a ovdje toga nema...
Lijepo izgleda. Ja sam davno započeo mornaričku verziju isto od Academija i spremio u kutiju nazad )
tlikso- Posts : 279
tlikso je napisao/la:Lijepo izgleda. Ja sam davno započeo mornaričku verziju isto od Academija i spremio u kutiju nazad )
Poky kaže da se dobro sklapa, dakle - vadi ga i dovršavaj!
Poky je napisao/la: iako ja volim urezane panele jel je sa njima lakše raditi ,ovaj Academyev B-24 je baš prečist , a B-24 je poznat po gruboj površini punoj zakovica i "varova" ,a pogotovo na vratima bomboluka koja su baš karakteristična za njega, a ovdje toga nema...
E, to je posebna tema, meni jako zanimljiva. Izbočene zakovice, nekad i veličine omanjeg jajeta, prisutne su na pojedinim letjelicama. Na maketama ih, koliko znam, ima samo na onima koje imaju izbočene linije panela. Postoje li uopće makete (mala mjerila) s kombinacijom - urezane linije, izbočene zakovice?
Mislim da ne ,ali isto tako mislim da to nema veze s tehnološkim mogučnostima ,već trenutnim trendovima kod maketara...
Similar topics
» B-24G Liberator, Academy/Minicraft?, 1/72
» B-24J Liberator, Minicraft, 1/72
» B-24J Liberator ,Airfix ,1/72
» B-24H Liberator, Italeri, 1/72
» B-24H Liberator, Minicraft, 1/72 Do Božića
» B-24J Liberator, Minicraft, 1/72
» B-24J Liberator ,Airfix ,1/72
» B-24H Liberator, Italeri, 1/72
» B-24H Liberator, Minicraft, 1/72 Do Božića
Stranica 1 / 1.