Macchi MC-200 s našim oznakama, 1:48
3 posters
Stranica 1 / 1.
Macchi MC-200 s našim oznakama, 1:48
Gospodin Štimac je opet napravio nešto što nitko drugi nije! Postam fotke i prenosim njegove riječi:
Uspio sam složiti MC 200 sa našim oznakama. Bilo je problema sa shemom farbanja i našao sam na wings palette njemačku shemu pa sam je primjenio. Avion je zaprimila 1, Jagdgruppe Kroatien, nakon rasformiranja je uvršten u Legionarsku skupinu, i na kraju je bio u Hrvatskom Izobrazbenomom jatu. Moja predpostavka je da je bar jedan od njih preživio da dobije naše oznake.
Uspio sam složiti MC 200 sa našim oznakama. Bilo je problema sa shemom farbanja i našao sam na wings palette njemačku shemu pa sam je primjenio. Avion je zaprimila 1, Jagdgruppe Kroatien, nakon rasformiranja je uvršten u Legionarsku skupinu, i na kraju je bio u Hrvatskom Izobrazbenomom jatu. Moja predpostavka je da je bar jedan od njih preživio da dobije naše oznake.
Zadnja promjena: Damir; čet ruj 21, 2017 7:38 am; ukupno mijenjano 1 put.
Damir- Posts : 1357
Re: Macchi MC-200 s našim oznakama, 1:48
Mala ispravka maketa je 1/48 Italeri.
Željko- Posts : 103
Baš sam htio primjetiti da djeluje malo poveliko za 1/72
Lijepo g. Željko uvijek je lijepo vidjeti vaše radove. Fleke farbane kistom?
Lijepo g. Željko uvijek je lijepo vidjeti vaše radove. Fleke farbane kistom?
Poky- Posts : 887
Upss, isprika. Uvijek automatski sve stavljam u 1:72...
Inače, sviđa mi se kako su nepravilno prebojane njemačke oznake, čini mi se da je tako zapravo najrealnije.
PS: jedan "štapić "na krilu se na 2 fotke iskrivio, vjerojatno prilikom okretanja makete za snimanje, probajte ga ispraviti i zaljepiti prije nego otpadne (ja sam na nekim maketama ostao bez pitotki prilikom raznoraznih premiještanja, a da sam to tek kasnije spoznao, kad su pitotke već odavno završile u štaubzaugeru... )
Inače, sviđa mi se kako su nepravilno prebojane njemačke oznake, čini mi se da je tako zapravo najrealnije.
PS: jedan "štapić "na krilu se na 2 fotke iskrivio, vjerojatno prilikom okretanja makete za snimanje, probajte ga ispraviti i zaljepiti prije nego otpadne (ja sam na nekim maketama ostao bez pitotki prilikom raznoraznih premiještanja, a da sam to tek kasnije spoznao, kad su pitotke već odavno završile u štaubzaugeru... )
Sve je farbano sa kistom mi fosili se teško mijenjamo.
Nema veze bitno da vi uživate! Iako po tome ispada da je i Damir fosil....
Poky- Posts : 887
Da samo je Damir iz mlađeg makerarskog doba s ja iz starijeg.
Ja sam "Novi fosili"...
Kist je zakon, uživancija.
Kist je zakon, uživancija.
Stranica 1 / 1.