KB-3 Jadran
3 posters
Stranica 1 / 1.
KB-3 Jadran - nezavršeni master u omjeru 1/72
Imam problema sa postavljanjem fotografija iz Photobuckleta na forum pa sam zamolio Damira da okači ove fotografije nezavršenog mastera hidro jedrilice KB-3 Jadran u 1/72 omjeru. Radio sam master prema nacrte iz nekog slovenskog časopisa. Fotografija nisam baš previše našao od Jadrana pa ako tko ima kakvih fotki koje je pronašao bilo gdje na netu ili knjigama bio bih zahvalan da ih kači na ovu temu.
Još jedna stvar me zanima oko ove jedrilice. Navodno je primjerak koji je jedno vrijeme letio u aero klubu u Daruvaru bio obojan tamno plavom bojom. Na svim fotkama koje sam pronašao je svijetle boje, nikako ne bih rekao da može biti tamno plav. Opet, jedan stari jedriličar se sjeća da je bio tamno plav.
Tihomir
Još jedna stvar me zanima oko ove jedrilice. Navodno je primjerak koji je jedno vrijeme letio u aero klubu u Daruvaru bio obojan tamno plavom bojom. Na svim fotkama koje sam pronašao je svijetle boje, nikako ne bih rekao da može biti tamno plav. Opet, jedan stari jedriličar se sjeća da je bio tamno plav.
Tihomir
tlikso- Posts : 279
Re: KB-3 Jadran
Uvijek nađeš najopskurnije moguće subjekte.
Do sad nisam ni znao da postoje amfibijske jedrilice, a kamo li da su neke bile naše.
Do sad nisam ni znao da postoje amfibijske jedrilice, a kamo li da su neke bile naše.
Damir- Posts : 1357
Obojana najvjerojatnije nije bijelo, budući da je tamnija od bijele boje na zastavi. To je neka jako svijetla boja. Je li siva ili je nekakav svijetli oker, ili neka svjetlozelena ili svjetlopava...Zko zna. No najjednstavnije mi je zamisliti kao jako svjetlo sivu.
Analogijom sa bojama zastave, ja bih rekao da su donje površine i pruge na krilima plave.
Analogijom sa bojama zastave, ja bih rekao da su donje površine i pruge na krilima plave.
Za ovu jedrilicu u 1/72 omjeru (znači poprilično malu) trebao bih kompjuterskim rezačem izrezati šablonu za registraciju na trupu jer mora biti bijela pa ne mogu na printeru napraviti u kućnoj radinosti. Registracije je visine nekih 7 mm. Ima li kod koga tako dobar rezač da se to može uslužno izrezati?
Tihomir
Tihomir
LIjepo, lijepo. Boja slonove kosti se čini uvjerljivom.
PS: e, da mi je vidjet kako slijeće na vodu...
PS: e, da mi je vidjet kako slijeće na vodu...
Ima par slika iznad vode ili u vodi pa ću poslije staviti ovdje. No, čini mi se da je više bila na kopnu, u Daruvaru 5-6 godina )
Lp T
Lp T
Znači da su se ti plovci uvlačili u krilo (vidim na zadnjoj fotki rupu s donje strane krila)?
Stranica 1 / 1.