GALERIJA: Bucker Bu-131D, Strein, 1/72
2 posters
Stranica 1 / 1.
GALERIJA: Bucker Bu-131D, Strein, 1/72
Alo!
Zadnja složena maketica od mene (prva ovdje ) ovaj mališa ,al doslovno mališa ,kad sam započinjao sa slaganjem nisam mogao vjerovati koliko je malen čak i za 1/72...
Maketa je od Češke tvrtke Strein (mislim da se radi o prepaku Hellera) i dosta je rudimentalna ,sa dosta fleša, overtreea itd. Živa nočna mora za slaganje ,ja sam ju pokušao dovesti "u red" popraviti ćim više "krivih Drina", pokušao sam napraviti i za Bucker tipičan šav na trbuhu i V zip na trupu ,koliko sam uspio procijeniti ,najviše sam posla imao s propelerom jel ono što je bilo u kitu se ne može nazvati propelerom, također sam i vjetrobrane morao skrečati jel ih nije bilo uopće u kitu.Dekali su iz knjige Mark 1 Dozen set o Bu-131. U svakom slučaju nakon dužih peripetije ovo je rezultat:
i za kraj par sa SAIMAN-200 da osjetite razliku:
Zadnja složena maketica od mene (prva ovdje ) ovaj mališa ,al doslovno mališa ,kad sam započinjao sa slaganjem nisam mogao vjerovati koliko je malen čak i za 1/72...
Maketa je od Češke tvrtke Strein (mislim da se radi o prepaku Hellera) i dosta je rudimentalna ,sa dosta fleša, overtreea itd. Živa nočna mora za slaganje ,ja sam ju pokušao dovesti "u red" popraviti ćim više "krivih Drina", pokušao sam napraviti i za Bucker tipičan šav na trbuhu i V zip na trupu ,koliko sam uspio procijeniti ,najviše sam posla imao s propelerom jel ono što je bilo u kitu se ne može nazvati propelerom, također sam i vjetrobrane morao skrečati jel ih nije bilo uopće u kitu.Dekali su iz knjige Mark 1 Dozen set o Bu-131. U svakom slučaju nakon dužih peripetije ovo je rezultat:
i za kraj par sa SAIMAN-200 da osjetite razliku:
Poky- Posts : 887
Re: GALERIJA: Bucker Bu-131D, Strein, 1/72
Krasan. Si to radio prema onom u Tehničkom muzeju? Ne sjećam se više koji je tamo. Jednom sam ga fotkao, al ne znam gdje su mi fotke... Čini mi se da je taj ispod Yugo oznaka bio NDH... I, da, to je nevjerojatno malen avijončić. "ultralajt" po današnjim mjerilima.
Mene još to čeka u kutiji, nadam se da će uskoro doći na red. Znači - krv, znoj i suze?
Inače, to je originalno Strein-ov short-run. Ima i češku verziju, s motorom Valter (obrnuti smjer elise). Heller ima jednosjeda, Bu-133. Nisam siguran, možda bi se mogla iskoristiti krila.
Mene još to čeka u kutiji, nadam se da će uskoro doći na red. Znači - krv, znoj i suze?
Inače, to je originalno Strein-ov short-run. Ima i češku verziju, s motorom Valter (obrnuti smjer elise). Heller ima jednosjeda, Bu-133. Nisam siguran, možda bi se mogla iskoristiti krila.
Damir- Posts : 1357
Re: GALERIJA: Bucker Bu-131D, Strein, 1/72
Znaći oriđiđi Strein, nisam znao, nekak mi je ostalo u sječanju da si spominjao Heller? Nisam radio puno po onome iz Tehničkog imam fotke ,ali C-B fotki onih iz NDH ima pregršt i to sa dosta detalja ,a i ta knjiga mi je pomogla dosta....
Poky- Posts : 887
Similar topics
» GALERIJA: SAIMAN-200, AZmodels, 1/72
» GALERIJA: Zlin Z-226MS
» GALERIJA: Mig-29 CZAF, mjerilo 1:350, 6 komada
» Galerija: Airfix 1/72 Curtiss Tomahawk IIb
» GALERIJA: Spitfire Mk Vb, 1:32 (Hasegawa) i "mlađa braća" u 1:72
» GALERIJA: Zlin Z-226MS
» GALERIJA: Mig-29 CZAF, mjerilo 1:350, 6 komada
» Galerija: Airfix 1/72 Curtiss Tomahawk IIb
» GALERIJA: Spitfire Mk Vb, 1:32 (Hasegawa) i "mlađa braća" u 1:72
Stranica 1 / 1.