GALERIJA: Zlin Z-226MS
3 posters
Stranica 1 / 1.
GALERIJA: Zlin Z-226MS
Zlin serije "26" (od 26 do 726) je meni jedna od najdražih letjelica. Izgleda baš kao najklasičniji među najklasičnijim propelercima, a letenje na "...26" daje dojam lovca iz WWII. Od "326" na više imaju uvlačeče kotače, pa u zraku i djeluju kao klasični lovci (akrobacije..). Zlin Z-226MS "OK-LMG" bio je prvi iz čitave serije na kojemu sam letio, pa je svakako zaslužio izradu makete. Maketa novog KP je jako dobra, lako se sklapa i generalno je točna. No za verziju MS morao sam preraditi čitav prednji dio, budući da su elisa, spiner i motorski dio trupa verzije MS drugačiji nego na maketi. Uz to, dodao sam raznorazne detaljčiće unutar kabine, i izvan nje (retrovizor, kuku za vuču jedrilica i sl.). Dekale sam crtao sam, a isprintao na papiru Propagteam.
I, da, za one koji nemaju iskustva: farbanje i ljepljenje dekala na civilnjake znaju biti znatno veća muka nego i kod najkompliciranijih njemačkih ili japanskih aviona iz WWII...
I, da, za one koji nemaju iskustva: farbanje i ljepljenje dekala na civilnjake znaju biti znatno veća muka nego i kod najkompliciranijih njemačkih ili japanskih aviona iz WWII...
Damir- Posts : 1357
Re: GALERIJA: Zlin Z-226MS
Najvažnije promjene na maketi. Motorski blok sam u svim smjerovima malo povećao rezanjem na pojedinim mjestima, ubacivanjem stirena debelog 0,5 ili 1 mm, popunjavanjem rupa, kitanjem i brušenjem. Probušio sam i trokutasti otvor za bočni uvodnik. Spiner je iz makete, produžen bazom od stirena za cca 1 mm, a dodano mu je i 8 "mikro-krilaca", također komadića stirena (za to treba jako povećalo pri radu). Propeler sam radio od nule, rezanjem i brušenjem stirena.
Evo i originala... Proizveden je negdje oko 1958. godine, ja sam na njemu letio prije 10-tak godina u Breclavu, a ne znam gdje je danas.
Lijepo ,nema šta ,jedino malo stražnji rub poklopca kabine, izgleda, loše sjedi il nije najbolje odrezan?
I još jedna opaska šteta što nisi fotkao na dnevnom svjetlu i koju fotku da se vidi kompletna podloga ,primjetio sam kontejner ,zakon !
I još jedna opaska šteta što nisi fotkao na dnevnom svjetlu i koju fotku da se vidi kompletna podloga ,primjetio sam kontejner ,zakon !
Poky- Posts : 887
Slikao sam navečer, htio sam hitno maketu proglasiti završenom. Zato sam i zaboravio obojati pozicijska svjetla.
Ovaj zadnji rub kabine kojeg spominješ zaista treba viriti iznad, ali imaš pravo da je ostao i nekakav mali srh. Riješit ću to, kao i svjetla. Gledam maketu uživo i tek uz tešku muku vidim taj srh, maketa je duplo manja nego na fotkama. Dobro je ponekad tako poslikati, pa na fotki vidjeti pojedine detalje. Još jedna stvar koju sam uočio s fotki - tijekom snimanja sam očigledno strgao žičanu antenicu na vrhu repa, na nekim fotkama je ima, na nekima ne.
Ovaj zadnji rub kabine kojeg spominješ zaista treba viriti iznad, ali imaš pravo da je ostao i nekakav mali srh. Riješit ću to, kao i svjetla. Gledam maketu uživo i tek uz tešku muku vidim taj srh, maketa je duplo manja nego na fotkama. Dobro je ponekad tako poslikati, pa na fotki vidjeti pojedine detalje. Još jedna stvar koju sam uočio s fotki - tijekom snimanja sam očigledno strgao žičanu antenicu na vrhu repa, na nekim fotkama je ima, na nekima ne.
Super maketa i zanimljiv avion sa lijepom shemom iako je civilni koji mi
inače nisu nešto atraktivni . Dobro tebi leži ovaj skretch i nadam se da
ćemo vidjeti još ovakvih radova
inače nisu nešto atraktivni . Dobro tebi leži ovaj skretch i nadam se da
ćemo vidjeti još ovakvih radova
mpuky- Posts : 358
Similar topics
» Zlin 726 Univerzal Varaždinac
» Zlin 726 Univerzal verzija 1
» Zlin Z-42M HRZ "what if", Hobby Boss, 1/72