Bristol Beaufighter Mk.X, stari Airfix, 1/72
3 posters
Stranica 1 / 1.
Bristol Beaufighter Mk.X, stari Airfix, 1/72
Evo i mene sa mojim zadnjim radom, opet po naruđbi...
Dakle stari Airfix (ne ovaj novi kalup) bio je već započet i otpisan kao "neperspektivan", ja sam si dao truda i ipak ga završio. Malo se poigrao sa kokpitom (unutrašnjosti, a kamoli kokpita NEMA, samo okvir u koji usjedne figurica pilota), probao dodati nešto detalja po trupu i pregravirao cijeli avion tamo di sam prešmirglao zakovice prošao sam sa riveterom itd jedino što nisam uspio ,a navodno fali (iako ja na fotki ne vidim taj detalj) je plexiglasna kupolica za antene iza kokpita, jednostavno to je takav specifični oblik koji se ne da izradit već bih ga trebao vacuformirat.. Boje su od frenda Mpukya koje mi je prije par godina zamješao i dobro su sjele, weathering standardan...
Aparat je iz 16.Sqn SAAF, iz Biferna je krenuo 8.1.1945 na napad na Dobovu, a u povratku ga je pogodila PZO iznad Samobora te se nedaleko Samobora i srušio. Posada ga je zapalila i pobjegla u šumu ,ali su ih kasnije uhvatili, a ja sam imao čast prisustvovati traženju lokacije i ostataka te upoznati svjedoka koji je tada kao klinac svjedočio padu i vidio posadu kako bježi u šumu... Ostale detalje će kolega Raus ako stigne...
i za kraj par fotki "u izradi":
ovakav me dočekao:
izrada kokpita
upasivanje istog:
strijelac
malo detalja na hladnjaku:
panelizacija donje str. trupa,izrada otvora za čahure...
Dakle stari Airfix (ne ovaj novi kalup) bio je već započet i otpisan kao "neperspektivan", ja sam si dao truda i ipak ga završio. Malo se poigrao sa kokpitom (unutrašnjosti, a kamoli kokpita NEMA, samo okvir u koji usjedne figurica pilota), probao dodati nešto detalja po trupu i pregravirao cijeli avion tamo di sam prešmirglao zakovice prošao sam sa riveterom itd jedino što nisam uspio ,a navodno fali (iako ja na fotki ne vidim taj detalj) je plexiglasna kupolica za antene iza kokpita, jednostavno to je takav specifični oblik koji se ne da izradit već bih ga trebao vacuformirat.. Boje su od frenda Mpukya koje mi je prije par godina zamješao i dobro su sjele, weathering standardan...
Aparat je iz 16.Sqn SAAF, iz Biferna je krenuo 8.1.1945 na napad na Dobovu, a u povratku ga je pogodila PZO iznad Samobora te se nedaleko Samobora i srušio. Posada ga je zapalila i pobjegla u šumu ,ali su ih kasnije uhvatili, a ja sam imao čast prisustvovati traženju lokacije i ostataka te upoznati svjedoka koji je tada kao klinac svjedočio padu i vidio posadu kako bježi u šumu... Ostale detalje će kolega Raus ako stigne...
i za kraj par fotki "u izradi":
ovakav me dočekao:
izrada kokpita
upasivanje istog:
strijelac
malo detalja na hladnjaku:
panelizacija donje str. trupa,izrada otvora za čahure...
Poky- Posts : 887
Re: Bristol Beaufighter Mk.X, stari Airfix, 1/72
Odličan je
Sljedeći je Fiat G.50 ?
Sljedeći je Fiat G.50 ?
mpuky- Posts : 358
Izvrstan!
Obožavam ove stare Airfixe, jesu krampovi ali obično imaju dobar oblik i doblo se sklapaju.
Ovog konkretnog nemam, spremam se na još goreg Beaufightera - Frog/NOVO...
Obožavam ove stare Airfixe, jesu krampovi ali obično imaju dobar oblik i doblo se sklapaju.
Ovog konkretnog nemam, spremam se na još goreg Beaufightera - Frog/NOVO...
Damir- Posts : 1357
Fiat je na stolu i pri kraju je sa slaganjem ,ali me i dalje muče dekali ,pa mislim da će pričekat završetak....Odličan je
Sljedeći je Fiat G.50 ?
Da imaju obično točan oblik i obično točne panele ,ali kada sklopiš desnu i lijevu stranu trupa obično skužiš da postoji sitno odstupanje nekih oblika, ipak su to kalupi nastali prije kompjutera i mikrometarskih točnosti......Obožavam ove stare Airfixe, jesu krampovi ali obično imaju dobar oblik i doblo se sklapaju.
Poky- Posts : 887
Similar topics
» B-17F, stari Revell, 1/72 rebuild
» Messerschmitt Me-262 A-1a, stari Revell, 1/72 REBUILD
» Airfix 1/72 AV 8a
» B-17G, Airfix, 1/72
» Fiat G.50, Airfix, 1/72
» Messerschmitt Me-262 A-1a, stari Revell, 1/72 REBUILD
» Airfix 1/72 AV 8a
» B-17G, Airfix, 1/72
» Fiat G.50, Airfix, 1/72
Stranica 1 / 1.