B-17F, stari Revell, 1/72 rebuild
3 posters
Stranica 1 / 1.
B-17F, stari Revell, 1/72 rebuild
Poz!
Evo nikako nać vremena da okaćim fotke ,prvog ovogodišnjeg projekta...
Rebuild starog Revellovog B-17F za kojeg mi je vlasnik tvrdio da neću uspjet pošto fali pola djelova ,izazov prihvačen!!!!
Za početak ,početno stanje:
pa skidanje boje, gore je išlo lako:
ali doljna boja je bila predebela:
pa sam ju jednostavno isgrebao sa skalpelom:
i na kraju ipak uspio sve skinuti:
E sad dalje je bila muka: puuuuuuno kitanja ,pokušaja poliranja starih stakala ,izmišljanja djelova, recimo leđna i Sperry kupola uopće nisu ličili na stvarnu stvar ,na kraju su mi pomogli dragi kolega Damir koji mi je ustupio nešto djelova s Academyevog B-17A i odlična Revellova potpora ,iako sam im objasni na ćemu radim ,nekim suhoparnim mejlom su mi odgovorili da nemaju poršku za makete koje nisu u trenutnoj ponudi, ali i uputili na trenutni B-17F u ponudi ,pa sam jednostavno napisao šta mi treba od djelova na novoj maketi i to je sve došlo o njihovu trošku !!!! Ukratko nakon puno pripasivanja i kemijanja odradio sam i ovu "Frankenstein" maketu...
Dakle B-17F "Widow Maker" oboren 2.3.44 od strane lovaca nakon misije na tvornicu Steyer, pao kod Oštarija:
Evo nikako nać vremena da okaćim fotke ,prvog ovogodišnjeg projekta...
Rebuild starog Revellovog B-17F za kojeg mi je vlasnik tvrdio da neću uspjet pošto fali pola djelova ,izazov prihvačen!!!!
Za početak ,početno stanje:
pa skidanje boje, gore je išlo lako:
ali doljna boja je bila predebela:
pa sam ju jednostavno isgrebao sa skalpelom:
i na kraju ipak uspio sve skinuti:
E sad dalje je bila muka: puuuuuuno kitanja ,pokušaja poliranja starih stakala ,izmišljanja djelova, recimo leđna i Sperry kupola uopće nisu ličili na stvarnu stvar ,na kraju su mi pomogli dragi kolega Damir koji mi je ustupio nešto djelova s Academyevog B-17A i odlična Revellova potpora ,iako sam im objasni na ćemu radim ,nekim suhoparnim mejlom su mi odgovorili da nemaju poršku za makete koje nisu u trenutnoj ponudi, ali i uputili na trenutni B-17F u ponudi ,pa sam jednostavno napisao šta mi treba od djelova na novoj maketi i to je sve došlo o njihovu trošku !!!! Ukratko nakon puno pripasivanja i kemijanja odradio sam i ovu "Frankenstein" maketu...
Dakle B-17F "Widow Maker" oboren 2.3.44 od strane lovaca nakon misije na tvornicu Steyer, pao kod Oštarija:
Poky- Posts : 887
Re: B-17F, stari Revell, 1/72 rebuild
E, ludnica! Iz čega si to istesao, to je skoro samogradnja. Svaka čast!
Na kraju izgleda izvrsno. Kako si uspio očuvati zakovice po krilima, uz to "grebanje"...?
I što su točno ove hrđave fleke na gornjoj strani krila?
Na kraju izgleda izvrsno. Kako si uspio očuvati zakovice po krilima, uz to "grebanje"...?
I što su točno ove hrđave fleke na gornjoj strani krila?
Damir- Posts : 1357
Ha ćuj kad imaš zakovice visoke skoro 1mm ,na staroj maketi ,nakon grebanja budu pola mm pa su sad taman
Te fleke nisu zapravo tako smeđe kako se ćine na fotkama, to su fleke od prolivenog goriva nakon silnih natakanja, ono što ti najviše vuće na "hrđu" je zapravo crveni krug stencilsa/dekala oznake otvora za gorivo, a drugi dio je moja krivica jel sam nakon matiranja matt lakom još jednom trebao proći taj dio "Migovom vodicom" za fleke od goriva ,a koja daje "mokri" sjaj ,ali pošto je vlasnik makete došao po nju doslovno pola sata nakon njenog dovršetka ,dobro da sam ju stigao i fotkati...
Te fleke nisu zapravo tako smeđe kako se ćine na fotkama, to su fleke od prolivenog goriva nakon silnih natakanja, ono što ti najviše vuće na "hrđu" je zapravo crveni krug stencilsa/dekala oznake otvora za gorivo, a drugi dio je moja krivica jel sam nakon matiranja matt lakom još jednom trebao proći taj dio "Migovom vodicom" za fleke od goriva ,a koja daje "mokri" sjaj ,ali pošto je vlasnik makete došao po nju doslovno pola sata nakon njenog dovršetka ,dobro da sam ju stigao i fotkati...
E pa da mi je znati tko je vlasnik makete... Vlasnik ni ne zna koliko je sretan što te ima.
Ima li se štogod sačuvanih ostataka ovog B-17? I zna li se tko ga je oborio (koja jedinica)?
Ima li se štogod sačuvanih ostataka ovog B-17? I zna li se tko ga je oborio (koja jedinica)?
Damir- Posts : 1357
Ako se ikada ulogira u ovaj forum možda ti sve kaže.... Ja znam da ima komad lima di se vide ostaci rundele s žutim obrubom...
Similar topics
» Messerschmitt Me-262 A-1a, stari Revell, 1/72 REBUILD
» Junkers Ju-88A-4, Revell(rebuild), 1/72
» P-51 Mustang, Academy i P-51B Mustang (rebuild) Revell, 1/72
» Bristol Beaufighter Mk.X, stari Airfix, 1/72
» P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
» Junkers Ju-88A-4, Revell(rebuild), 1/72
» P-51 Mustang, Academy i P-51B Mustang (rebuild) Revell, 1/72
» Bristol Beaufighter Mk.X, stari Airfix, 1/72
» P-40N(rebuild), Hasegawa, 1/72
Stranica 1 / 1.