Messerschmitt Bf-109G-6, Airfix, 1/72
2 posters
Stranica 1 / 1.
Messerschmitt Bf-109G-6, Airfix, 1/72
Evo još jedan zrakoplovak ,oboren nad našim nebom, dakle Messer G-6 'bijeli 6' iz 1/JG-53 Uffz. Arno Shicke oboren 18.3.1944 (zajedno sa bijelim 4,16 i 18 ) u okolici Rijeke od strane Thunderboltova iz 325th FG...
Sama maketa ? Moram priznat da sam ju uzeo kad je Airfix krenuo izbacivati svoje "nove" makete i ostao razočaran... Dakle u suštini stari kalup s urezanim panelima i bez trunke suvišnih detalja (fali čak i pitot cijev ) ,a kamo li unutrašnjosti (od cockpita dođe legendarni pilot na plastičnom wonabi sicu)... Opet eksterijer dosta liči na Messerschmitt te se da složiti maketa koja liči na dotični avion iako treba doraditi podkrilne i podtrupni hladnjak-e i trupne "buhtle",a i malo si dati truda pa izdetaljirati sitne detalje... Ja imam sreče da imam nešto ostataka od drugih messera koje sam prije odradio pa sam našao neki stari cockpit pa sam ga doradio da izgleda kao Messerov cockpit, pa sam malo detaljirao po trupu neke otvore i par rupica na otvorima ,izbušio cijevi oružja i ispuha itd, itd... Ukratko zabavio sam se radeči ga ,a nadam se da će vam se svidjeti rezultat....
Sama maketa ? Moram priznat da sam ju uzeo kad je Airfix krenuo izbacivati svoje "nove" makete i ostao razočaran... Dakle u suštini stari kalup s urezanim panelima i bez trunke suvišnih detalja (fali čak i pitot cijev ) ,a kamo li unutrašnjosti (od cockpita dođe legendarni pilot na plastičnom wonabi sicu)... Opet eksterijer dosta liči na Messerschmitt te se da složiti maketa koja liči na dotični avion iako treba doraditi podkrilne i podtrupni hladnjak-e i trupne "buhtle",a i malo si dati truda pa izdetaljirati sitne detalje... Ja imam sreče da imam nešto ostataka od drugih messera koje sam prije odradio pa sam našao neki stari cockpit pa sam ga doradio da izgleda kao Messerov cockpit, pa sam malo detaljirao po trupu neke otvore i par rupica na otvorima ,izbušio cijevi oružja i ispuha itd, itd... Ukratko zabavio sam se radeči ga ,a nadam se da će vam se svidjeti rezultat....
Poky- Posts : 887
Re: Messerschmitt Bf-109G-6, Airfix, 1/72
Tvoj poso super, Airfixov koma... Znam tu maketu... zapravo si izvukao 220% od nje, 120% više od očekivanog.
Inače, uvijek je lijepo vidjeti Messera.
Di je pao kraj rijeke, u more ili negdje u planinu?
Inače, uvijek je lijepo vidjeti Messera.
Di je pao kraj rijeke, u more ili negdje u planinu?
Damir- Posts : 1357
Re: Messerschmitt Bf-109G-6, Airfix, 1/72
U šumu sjevero-zapadno od Rijeke ako se ne varam ovako napamet, more nije ziher...
Poky- Posts : 887
Similar topics
» Messerschmitt Bf-109G-6, KP, 1/72
» Messerschmitt Me-108 Taifun
» Messerschmitt Bf-109 The Yugoslav story pt.II
» RECENZIJA: Messerschmitt Bf 109 G, 1:48, Starfix
» Messerschmitt Me-262 A-1a, stari Revell, 1/72 REBUILD
» Messerschmitt Me-108 Taifun
» Messerschmitt Bf-109 The Yugoslav story pt.II
» RECENZIJA: Messerschmitt Bf 109 G, 1:48, Starfix
» Messerschmitt Me-262 A-1a, stari Revell, 1/72 REBUILD
Stranica 1 / 1.