Mustang x2 P-51B Revell & P-51D Tamiya, 1/72
2 posters
Stranica 1 / 1.
Mustang x2 P-51B Revell & P-51D Tamiya, 1/72
Ola!
Evo nakon dužeg natezanja ,ponosno vam pokazujem zadnje radove!
Ponosno ne zato što su neš ekstra napravljenje ,već zato što se radi o Mustanzima na kojima su letjeli piloti Hrvatskog podrijetla!
Dakle poznata Revellova i Tamiyina maketa ,pa neću puno filozofirati o njima ,po meni su i više nego dovoljne da se od njih izrade sjajne makete. Moj posao ,više manje standardan ,malo detaljiranja cockpita ,par dodanih žičica na stajnom trapu i spremnicima (goriva i stajnog trapa), ostalo DIK...
Farbano je Allcladima ,a dekali su: dio samogradnja by Damir , eto vidiš ipak sam uklopio kockice uspješno i kombinacija raznih setova (Super Scale, Tamiya, Revell).
Redom: P-51B "Elly's Lucky Boy" HO-Z, 352nd FG, 487th FS pilot 1stLt. Carl Luksic, poznat po tome što je oborio 5 švaba u jednoj misiji i postao "Ace in a Day" ukupno 8.5pobjeda:
P-51D "The Partisan", 91, 325th FG, 319th FS, pilot 2nd Lt. Anthony Cvitanovich, čovo koji je bio svjestan svog podrijetla ,pa je nakon jedne misije iznad Mostara izašao iz skupine te odletio pogledati iz zraka Igrane ,rodno mjesto svog oca ,nakon povratka kažnjen oduzimanjem čina. Poslje rata ostao u USAFu i sudjelovao i u Vijetnamskom ratu te dosegao ćin generala. 0 pobjeda.
i dvije zajedničke za kraj:
Evo nakon dužeg natezanja ,ponosno vam pokazujem zadnje radove!
Ponosno ne zato što su neš ekstra napravljenje ,već zato što se radi o Mustanzima na kojima su letjeli piloti Hrvatskog podrijetla!
Dakle poznata Revellova i Tamiyina maketa ,pa neću puno filozofirati o njima ,po meni su i više nego dovoljne da se od njih izrade sjajne makete. Moj posao ,više manje standardan ,malo detaljiranja cockpita ,par dodanih žičica na stajnom trapu i spremnicima (goriva i stajnog trapa), ostalo DIK...
Farbano je Allcladima ,a dekali su: dio samogradnja by Damir , eto vidiš ipak sam uklopio kockice uspješno i kombinacija raznih setova (Super Scale, Tamiya, Revell).
Redom: P-51B "Elly's Lucky Boy" HO-Z, 352nd FG, 487th FS pilot 1stLt. Carl Luksic, poznat po tome što je oborio 5 švaba u jednoj misiji i postao "Ace in a Day" ukupno 8.5pobjeda:
P-51D "The Partisan", 91, 325th FG, 319th FS, pilot 2nd Lt. Anthony Cvitanovich, čovo koji je bio svjestan svog podrijetla ,pa je nakon jedne misije iznad Mostara izašao iz skupine te odletio pogledati iz zraka Igrane ,rodno mjesto svog oca ,nakon povratka kažnjen oduzimanjem čina. Poslje rata ostao u USAFu i sudjelovao i u Vijetnamskom ratu te dosegao ćin generala. 0 pobjeda.
i dvije zajedničke za kraj:
Poky- Posts : 887
Re: Mustang x2 P-51B Revell & P-51D Tamiya, 1/72
U, jebate, ovo je super. Obožavam kad iza makete stoji ovako zanimljiva priča, a ovdje su čak dvije naše. Makete su super, meni je atraktivnija ova druga (iako je prva priča atraktivnija). Jesi se ubio od posla s tim kockicama? Nisam znao da su tako "na hero".... Koje su uopće one koje sam ja crtao i printao? Uopće se ne vidi razlika...
Damir- Posts : 1357
Ha ,ha ,eto vidiš nije sam Češko zrakoplovstvo zanimljivo, ima zanimljivih priča kad se odmakneš od Evrope (iako su ovi letjeli iznad Evrope...)
Tvoje kockice su one na trupu horizontalci, vertikalac (pomični dio i dio iznad horizontalaca) je od Super Scale-a ,a "tvoje" je dakle trup ispod horizontalaca i naokolo... Zapravo i nije bilo toliko muke: iako su ove "tvoje" kockice pucale na prelomima ipak sam se više pomućio sa Super Scaleovim koji su super sijele ,ali je "stupanj naherenosti" bio drugaćiji neg kako treba bit na The Partisanu ,pa sam to moral namikavati....
Tvoje kockice su one na trupu horizontalci, vertikalac (pomični dio i dio iznad horizontalaca) je od Super Scale-a ,a "tvoje" je dakle trup ispod horizontalaca i naokolo... Zapravo i nije bilo toliko muke: iako su ove "tvoje" kockice pucale na prelomima ipak sam se više pomućio sa Super Scaleovim koji su super sijele ,ali je "stupanj naherenosti" bio drugaćiji neg kako treba bit na The Partisanu ,pa sam to moral namikavati....
Poky je napisao/la:Ha ,ha ,eto vidiš nije sam Češko zrakoplovstvo zanimljivo, ima zanimljivih priča kad se odmakneš od Evrope (iako su ovi letjeli iznad Evrope...)
Naravno da nije, evo ja se spremam opet raditi malo američkih nosača aviona i pripadajućih letjelica. No naši piloti i piloti naših korijena su uvijek jako zanimljivi. BTW: odakle ovaj natpis "partisan"? Sad kad gledam makete, sjetim se da je bilo priče o kitanju panela na Mustanzima. Nisam stručnjak za MUstange, jesi gledao fotke ovih konkretnih? Ili zapravo i nema dobrih fotki?
Damir- Posts : 1357
Natpis Partisan dolazi od njegovog djelomičnog poznavanja zemlje predaka ,odnosno trenutnih dobrih savezničkih odnosa između Tita i Amera/Engleza i novinskih natpisa o borcima za slobodu ,barem po pričanju njegovog rođaka.
Ovo za panele znam ,al nisam toliko u Mustanzima da sa sigurnošću mogu reć da se to radilo na svima ,nek me ispravi netko tko zna. Fotki gdje se tako detaljno vide krila dotičnih primjeraka ,nemam.
Ovo za panele znam ,al nisam toliko u Mustanzima da sa sigurnošću mogu reć da se to radilo na svima ,nek me ispravi netko tko zna. Fotki gdje se tako detaljno vide krila dotičnih primjeraka ,nemam.
Similar topics
» P-51 Mustang, Academy i P-51B Mustang (rebuild) Revell, 1/72
» K: 1:48 Tamiya Moto Tug
» Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
» B-17G-20-BO, Revell, 1/72
» Revell PT-17 1/72
» K: 1:48 Tamiya Moto Tug
» Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
» B-17G-20-BO, Revell, 1/72
» Revell PT-17 1/72
Stranica 1 / 1.