Do Božića (ove godine) - Fokker XXI
+2
afka Slider
Damir
6 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Do Božića (ove godine) - Fokker XXI
Ne kužim?!? Tražio si savjet, prijedlog ,to je moj, ako bi baš morao raditi bijelo...
Poky- Posts : 887
Možda si krivo skužio, Slider je pitao za bijelog, a ja sam primijetio velik broj grbova. No i ja sam se zabunio, mislio sam da je Slider postao profil (tek sad vidim da nije). Uglavnom, kombinacija premalih slova i praznične sklonosti raznoraznim gemištima...
U pravu si što se tiče odabira za bijelog. Ja bih uvijek radije odabrao kamuflažnog Fritza, njih je bar bilo živopisno obojanih. No ako baš mora biti bijeli, onda je ovaj kojeg predlažeš vjerojatno najinteresantniji, upravo zbog tih "dopuna".
Dakle Slider - kreni u akciju, ovaj Fritz s profila. A usput reci što je s onim nosačem u 1:72...
U pravu si što se tiče odabira za bijelog. Ja bih uvijek radije odabrao kamuflažnog Fritza, njih je bar bilo živopisno obojanih. No ako baš mora biti bijeli, onda je ovaj kojeg predlažeš vjerojatno najinteresantniji, upravo zbog tih "dopuna".
Dakle Slider - kreni u akciju, ovaj Fritz s profila. A usput reci što je s onim nosačem u 1:72...
Damir- Posts : 1357
Da nisam ga skužio baš zato sam pitao jel baš mora biti bijeli, al pričekajmo da se javi Slider i da nam objasni o ćem se zapravo radi, ak je stvar u grbovima ja ih probam iskopat u viškovima.... Al ovaj je primjerak baš zamimljiv i zbog grbova i zbog winter washa i zamjenjenog panela na motoru ,velikog broja, barem meni ,ne znam kojim se kriterijima Slider vodi...
dakle, ne radim sebi, to je 48, kaj god
radim susjedu da se oduzim za neke usluge a tip hoce Trautloftovog ( ?? ak se dobro sjecam) koji je u kutiji
ali, u kutiji je ljeto 42
on samo hoce zimu, znaci preko svega bijelo, osim kapotaza
u kutiji su neke sive za kamuflazu, pa me zanima koje sive, kakac cockpit, wheelbejevi i te sitnice
ne znam o meserima nikaj osim o T verziji :-)
radim susjedu da se oduzim za neke usluge a tip hoce Trautloftovog ( ?? ak se dobro sjecam) koji je u kutiji
ali, u kutiji je ljeto 42
on samo hoce zimu, znaci preko svega bijelo, osim kapotaza
u kutiji su neke sive za kamuflazu, pa me zanima koje sive, kakac cockpit, wheelbejevi i te sitnice
ne znam o meserima nikaj osim o T verziji :-)
afka Slider- Posts : 186
To bi ti bio onda ovaj:
Njegov je ovaj donji profil iliti desni na fotki (gornji ,odnosno, ljevi na fotki je od wingmena/ađutanta Ottoa Katha...) fotka je 1.1942 Rjelbitz..
Imaš i ovaj loš filmić iako mi se ćini da je to zapravo ađutantov na filmiću...
https://www.youtube.com/watch?v=Pd88iTNXRXE
E sad boje , za mašine JG-54 bi trebalo posebno poglavlje odnosno knjiga pošto su oni sami kemijali sa bojama za svoje Bf-109/FW-190...
Za ovog Hannesovog nemaš šta puno kemijat unutrašnjost je još uvijek RLM-02 (mislim da je unutrašnjost u RLM-66 počela tek od G verzije ,nek me netko ispravi ako griješim) donja strana je RLM-76 ,a gore navodno neka lokalno iskemijana nijansa pustinjske RLM-79 za smeđu i najvjerovatnije RLM-70 za zelenu u nepravilnim šarama i preko toga winterwash (to sve pod pretpostavkom da je već u jesen letio na toj mašini prije winterwasha ,ako je ta mašima došla drito iz tvornice pa odmah winterwash ,onda je dolje najvjerovatnije i dalje standardna RLM.74,75,76 kasmuflaža...) To je ovak iz rukava. Morao bih malo bolje pročačkat njegove letjelica ,al kažem ne pratim ako nije FW-190
Njegov je ovaj donji profil iliti desni na fotki (gornji ,odnosno, ljevi na fotki je od wingmena/ađutanta Ottoa Katha...) fotka je 1.1942 Rjelbitz..
Imaš i ovaj loš filmić iako mi se ćini da je to zapravo ađutantov na filmiću...
https://www.youtube.com/watch?v=Pd88iTNXRXE
E sad boje , za mašine JG-54 bi trebalo posebno poglavlje odnosno knjiga pošto su oni sami kemijali sa bojama za svoje Bf-109/FW-190...
Za ovog Hannesovog nemaš šta puno kemijat unutrašnjost je još uvijek RLM-02 (mislim da je unutrašnjost u RLM-66 počela tek od G verzije ,nek me netko ispravi ako griješim) donja strana je RLM-76 ,a gore navodno neka lokalno iskemijana nijansa pustinjske RLM-79 za smeđu i najvjerovatnije RLM-70 za zelenu u nepravilnim šarama i preko toga winterwash (to sve pod pretpostavkom da je već u jesen letio na toj mašini prije winterwasha ,ako je ta mašima došla drito iz tvornice pa odmah winterwash ,onda je dolje najvjerovatnije i dalje standardna RLM.74,75,76 kasmuflaža...) To je ovak iz rukava. Morao bih malo bolje pročačkat njegove letjelica ,al kažem ne pratim ako nije FW-190
Ovo je raniji Bf-109F:
sa manje pobjeda na repu,e sad dali je taj prebojen u bijelo ,ili je bijeli neki novi ,ne znam ,nemrem iskopati nigdje od kad do kad je letio na pojedinom aparati znam samo da od sredine 11.mj. 1941 do 3.mj. 1942g nema novih pobjeda tako da je i upitno dali je letio tu zimu...
sa manje pobjeda na repu,e sad dali je taj prebojen u bijelo ,ili je bijeli neki novi ,ne znam ,nemrem iskopati nigdje od kad do kad je letio na pojedinom aparati znam samo da od sredine 11.mj. 1941 do 3.mj. 1942g nema novih pobjeda tako da je i upitno dali je letio tu zimu...
fala puno, budem popodne pogledal sastavnicu pa se javim, sad sam iz nocne pa idem corit
Nisam se nikad bavio s tom tematikom, pa mi je sad jako interesantno to što na fotki ovi bijeli izgledaju jako čisto. Valjda je to odmah nakon bojanja. I još mi je zanimljivo što bijela ide skroz do oznaka, nema malih neprebojanih površina oko oznaka. Nigdje se ne vidi ljetna shema od ispod...
Koliko ja znam avioni nisu bojani u bijelo u njemačkim tvornicama (mislim da rusi jesu, al kažem nek me ispravi netko pametniji...)E sad pitanje je jedino jel ispod winter washa standardna RLM-74,75,76 il je mašina dopala prvo ruku lakirera iz JG-54, koji su izgleda bili revni...
e, u kutiji je taj profil...oce tog ali zimskog.....e sad pitanja :
koje su boje na krilima i odozdo?? trup je smedje zelen?? ak lupim prek toga bijelu, zuti kapotaz ostaje ili samo od ispod zuta?? kaj s kormilom pravca?? ostavim smedje jer su pobjede bijele??
pa jos- boja poklopaca motora iznutra?? i jos sve kaj mozete pametno rec....i da, na nekim profilima je spiner crnobijel, na sastavnici je skroz bijel....kaj sad ???
u osnovi tip veli da mu nije bas povijesna tocnost bitna, al kad sam ja zejeban.....znaci, kaj bi vi napravili s tom masinom da izgleda zimski??
TIA
koje su boje na krilima i odozdo?? trup je smedje zelen?? ak lupim prek toga bijelu, zuti kapotaz ostaje ili samo od ispod zuta?? kaj s kormilom pravca?? ostavim smedje jer su pobjede bijele??
pa jos- boja poklopaca motora iznutra?? i jos sve kaj mozete pametno rec....i da, na nekim profilima je spiner crnobijel, na sastavnici je skroz bijel....kaj sad ???
u osnovi tip veli da mu nije bas povijesna tocnost bitna, al kad sam ja zejeban.....znaci, kaj bi vi napravili s tom masinom da izgleda zimski??
TIA
i jos - krila odozdo - zuti krajevi ili ne??
E ježi ga... Pa sve smo ti napisali dali fotke profile pa čak i filmić...Taj smeđe-zeleni je najvjerovatnije ranija mašina, i pitanje je dali je dočekala zimu i winterwash.... Dakle za bijeli imaš i fotku i profil sa svim potrebnim informacijama odozdo je RLM-76, unutrašnjost (dakle cockpit wheelbay ,kapotaži...) RLM-02, vrhovi krila (vidi se na profilima) žuti. A ako vam nije bitna povjesna točnost maštu na volju i uživaj!!!!
a sorry radim non stop,sav sam nekak u k...u, sad vidim da ste sve napisali.....dakle pitanje - ima tko zimske dekale za njega?? zelene strele i srce sa grbovima ??? dajem dekale iz kita kojue god...
Nažalost ja bi ti mogao pomoći da se radi o muškom mjerilu, nažalost u 1/48 nemam ništa...
kak sam reko, nije za mene, lova je lova :-) tenks enivej i tenks na podacima ( ps - Tomo ima te dekale pa cemo nekaj iskemijat :-)
mrzim te zimske diorame......a dve su u radu :-(
mrzim te zimske diorame......a dve su u radu :-(
Razumijem te ja sam među 300tinjak maketa napravio 2-3 te zimske ,al eto neki to vole... Stavi fotke da vidimo kako napreduje...
Malo je "čelava"...
Poky je napisao/la:Malo je "čelava"...
Da, to je Nokia.
Paradoks: nekad, kad su makete bile slabije, bilo nam je bed što kotači makete MEssera nisu imali "ripne", nego su bili glatki. A sad sam ja ovdje dobre "ripne" morao u tri sloja zapunjavati, da dobijem glatku površinu. Da je bar AZ dao više vrsta kotača 600x160 u pakiranju, i ripnaste i glatke... Mi maketari nikad zadovoljni.
To su maketari ,Uvijek nekaj fali il je krivo ,a ima i onih koji onda ,zbog takvih sitnica, odustanu...
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Fokker D.XXI, MPM, 1/72
» Fokker D-XXIII, RSmodels, 1/72
» Do Božića, Yak-3, Zvezda, 1/72
» Do Božića, Az 1/72 Spitfire IX
» Do Božića 1 Zvezda 1/144 SSJ-100
» Fokker D-XXIII, RSmodels, 1/72
» Do Božića, Yak-3, Zvezda, 1/72
» Do Božića, Az 1/72 Spitfire IX
» Do Božića 1 Zvezda 1/144 SSJ-100