Maketarum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mornarički muzej u 1:700

3 posters

Go down

Mornarički muzej u 1:700 Empty Mornarički muzej u 1:700

Postaj by Damir ned srp 16, 2017 8:09 pm

Tijekom ljeta mi jako slabo idu makete aviona, a uhvate me neke "morske" teme...
Uzeo sam grupicu maketa u 1:700, pa ih radim paralelno. Plan je diorama nekakvog zamišljenog pomorskog muzeja, na kojoj bi se vidjeli međusobni odnosi veličina pojedinih tipova ratnih brodova iz WWII. Tu su nosač CV-9 Essex, bojni brod Arizona, krstarica Aoba, jedan ili dva razarača, jedna ili dvije podmornice (vidjet ću koliko će tih malih stati na plohu). A, naravno, svuda uokolo mali aviončići. Za sad sam stigao do ogradica i sitnica na najvećim brodovima. Dragonove metalne ogradice su perfektne, užitak ih je rezati i lijepiti. Eduardove izazivaju bijes i depresiju, od toga je meni nemoguće nešto dobro napraviti. No možda je stvar u meni, nisam iskusan s ovim područjem.

Mornarički muzej u 1:700 346owvm

Damir

[Vrh] Go down

Mornarički muzej u 1:700 Empty Re: Mornarički muzej u 1:700

Postaj by Damir pon srp 31, 2017 3:47 pm

Nastavak je išao ovako. Iz folije "mora" sam izrezao komade u koje sjedaju brodovi. Od drvenih letvica je osnova betonskog dijela luke, na to sam zaljepio karton. Na brodovima sam paralelno ljepio i farbao neke dijelove. Eduardove ogradice su KATASTROFALNO teške za rad, unište se kad ih dotakneš, kidaju nerve. Dragonove ograde su super, milina za raditi s njima.
Na kompu sam si nacrtao podlogu i kućice za luku, to ću izrezati i naljepiti gore. Do sad nikad nisam radio ovo, nemam pojma kako izgledaju luke i brodovi. No možda mi je zato i veći gušt. Sve osim Eduardovih ogradica.

Mornarički muzej u 1:700 110

Mornarički muzej u 1:700 B3q1b5

Mornarički muzej u 1:700 310

Damir

[Vrh] Go down

Postaj by Damir uto kol 01, 2017 4:29 pm

Na papiru mi se podloga činila dovoljno tamno-betonska. No nakon ljepljenja mi djeluje dosta svijetlo. Zato sam isprintao i na tamnijem papiru. Ne znam, da li da stavim to tamnije, ili da ostavim ovako kako je..? Ima li koga s mora, ili da je na moru, pa da vidi je li tamo sve svijetlo ili je tamno..? Very Happy

Mornarički muzej u 1:700 4

Mornarički muzej u 1:700 5

Damir

[Vrh] Go down

Postaj by Poky sri kol 02, 2017 11:08 am

Damire ovo izgleda sjajno! Super ideje i način izrade, pogotovo ova folija za more...  To je ona obična samoljepljiva za prozore?
Poky
Poky

[Vrh] Go down

Postaj by afka Slider sri kol 02, 2017 8:49 pm

aubre....pa kud bas arizonu, crni sine??????
inace ideja i izvedba je ok, mogel si pogledatg na gugl ertu kak izgleda to zapraf, ali i ovo je super...ali , arizona, eeeeeej..... Sad

afka Slider

[Vrh] Go down

Postaj by afka Slider sri kol 02, 2017 8:50 pm

ajd makni crvene krovove kupola pa reci da je nevada...:-)

afka Slider

[Vrh] Go down

Postaj by Damir čet kol 03, 2017 8:17 am

Poky je napisao/la:Damire ovo izgleda sjajno! Super ideje i način izrade, pogotovo ova folija za more...  To je ona obična samoljepljiva za prozore?

Ne, to je baš folija za imitaciju vode. Sve "željezničarske" firme imaju to, ovo je Noch. Jedina ima plavu boju, u teoriji se ne mora niti farbati ispod. Ali mana joj je da ju pakiraju zarolano, u tuljce. Teško ju je onda izravnavati.

http://www.noch-kreativ.de/60850.html

afka Slider je napisao/la:ajd makni crvene  krovove kupola pa reci da je nevada...:-)

Zašto, što fali Arizoni, u mojem zamišljenom eklektičkom muzeju? Možda postoji neki interni kod među brodomaketarima, "Arizonu ne raditi"? Wink

Damir

[Vrh] Go down

Postaj by afka Slider pet kol 04, 2017 9:21 am

Damir je napisao/la:[

Zašto, što fali Arizoni, u mojem zamišljenom eklektičkom muzeju? Možda postoji neki interni kod među brodomaketarima, "Arizonu ne raditi"? Wink

ma ne postoji, to je valjda najradjenija maketa ikad, ali ne u muzeju - bas svi znaju kak je zavrsila :-) :-)
ali ak je zamisljeni muzej, onda ok :-)
znas ti da sam ja staro gundjalo.....iskreno, fakat mi se svidja izvedba....al nemrem ne primjetit moju ljepoticu :-)

afka Slider

[Vrh] Go down

Postaj by afka Slider pet kol 04, 2017 9:22 am

ps, ja sam napravio do sad tri arizone, jedna je jos nesastavljena, plus kupolu u 72 i u radu krma s katapultom, dizalicom i dva seagulla :-)

afka Slider

[Vrh] Go down

Postaj by Damir pet kol 04, 2017 10:09 am

afka Slider je napisao/la:
Damir je napisao/la:[

ma ne postoji, to je valjda najradjenija maketa ikad, ali ne u muzeju - bas svi znaju kak je zavrsila :-) :-)
ali ak je zamisljeni muzej, onda ok :-)
znas ti da sam ja staro gundjalo.....iskreno, fakat mi se svidja izvedba....al nemrem ne primjetit moju ljepoticu :-)

To je blaženstvo neznanja. Laughing  Meni su ti brodovi totalna nepoznanica, osjećam se kao kad sam počinjao s avionima s 15 godina. Manje znanja, više gušta zbog neopterećenosti, upravo zbog neznanja. Trebao sam jedan klasični "bojni brod "za ovu eklektičku dioramu, a Arizona se prva našla pri ruci. Prilično je dobar reprezent svoje kategorije. A Dragonova maketa je super.  
Kad naknadno razmislim, Arizona je jedina od prikazanih koja u stvarnosti i ima veze s nekakvim "muzejem" (OK, sad je spomenik, ali bar postoji).

Damir

[Vrh] Go down

Postaj by Poky pet kol 04, 2017 11:57 am

Vidiš nisam znao da postoji specijalna folija za vodu... Embarassed
Vidim Slider se "popalio" ćim je vidio brodove, pogotovo Arizonu Laughing
Se može vidjeti ta krma s katapultom???
Poky
Poky

[Vrh] Go down

Postaj by afka Slider sub kol 05, 2017 7:07 pm

Poky je napisao/la:Vidiš nisam znao da postoji specijalna folija za vodu... Embarassed
Vidim Slider se "popalio" ćim je vidio brodove, pogotovo Arizonu Laughing
Se može vidjeti ta krma s katapultom???
za sad je samo siva krma s daskama na palubi.....al sve ostalo je spremno....kako radim prosjecno 240-250 sati mjesecno, sa cca dva slobodna dana, plus trajekti za brodogradiliste, malo bu pricekala....

afka Slider

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics