Fiat G.510Assalto i Migović Mi-326A-4, Wath if, 1/72
4 posters
Stranica 1 / 1.
Fiat G.510Assalto i Migović Mi-326A-4, Wath if, 1/72
Evo dva brzinska projekta za odmor i zabavu dva stara "krampa" od maketa iz kutije sa starim maketama prastari Airfixov G.50 i "najnetočnija" maketa ikad (po meni) Zvezda MiG-3 koja je dugo služila samo za isprobavanje tehnika bojanja...
Malo sam se poigro sa "What if" temom "Luft46" i sklepao ova dva nazovi aviona
Prvo Migović Mi-326A-4 lovac kojeg je projektirao 1946 poznati inžinjer Dragutin Migović po slikama i sječanju našeg proslavljenog asa Zlatka Stipčića na njemu prekrasan MiG-3 stoga je novi lovac imao dosta fizičke sličnosti sa sovjetskim lovcem sa početka rata iako mu je njegov pouzdani motor Torpedo Rijeka TR-1500TDI davao puno puno bolje letne karakteristike i realne izglede u zračnim bojevima sa najmodernijim savezničkim lovcima
Drugi je lovac-bombarder Fiat G.510 Assalto nastao prerdom starih lovaca Fiat G.50 u jurišnu verziju instalacijom jačeg motora A.80RC46:lol: ojačavanjem konstrukcije i postavljanjem dodatnog oružja ,kako rečena poboljšanja nisu dovela do drastičnog poboljšanja letnih karakteristika odlučeno je da se dodavanjem dodatnog oklopa i nosača bombi avion pretvori u lovca-bombardera za niske i srednje visine
Malo sam se poigro sa "What if" temom "Luft46" i sklepao ova dva nazovi aviona
Prvo Migović Mi-326A-4 lovac kojeg je projektirao 1946 poznati inžinjer Dragutin Migović po slikama i sječanju našeg proslavljenog asa Zlatka Stipčića na njemu prekrasan MiG-3 stoga je novi lovac imao dosta fizičke sličnosti sa sovjetskim lovcem sa početka rata iako mu je njegov pouzdani motor Torpedo Rijeka TR-1500TDI davao puno puno bolje letne karakteristike i realne izglede u zračnim bojevima sa najmodernijim savezničkim lovcima
Drugi je lovac-bombarder Fiat G.510 Assalto nastao prerdom starih lovaca Fiat G.50 u jurišnu verziju instalacijom jačeg motora A.80RC46:lol: ojačavanjem konstrukcije i postavljanjem dodatnog oružja ,kako rečena poboljšanja nisu dovela do drastičnog poboljšanja letnih karakteristika odlučeno je da se dodavanjem dodatnog oklopa i nosača bombi avion pretvori u lovca-bombardera za niske i srednje visine
Poky- Posts : 887
Re: Fiat G.510Assalto i Migović Mi-326A-4, Wath if, 1/72
Genijalno!
Stipčić je to zaista dobro opisao, super memorija. Oba si zaista dobro popravio u odnosu na ishodišta, nekako me to podsjeća na Fince i njihove prerade. Boje i kamuflaža su prekrasni, jedino me žute prednjice i zadnjice zbunjuju. Jesmo li 1946-te u ofanzivi ili defanzivi? Što se tiče Italerijevog Mig-3, slažem se da spada u red najvećih karikatura među maketama.
PS: znači, ima se viška vremena i viška NDH dekala...
Stipčić je to zaista dobro opisao, super memorija. Oba si zaista dobro popravio u odnosu na ishodišta, nekako me to podsjeća na Fince i njihove prerade. Boje i kamuflaža su prekrasni, jedino me žute prednjice i zadnjice zbunjuju. Jesmo li 1946-te u ofanzivi ili defanzivi? Što se tiče Italerijevog Mig-3, slažem se da spada u red najvećih karikatura među maketama.
PS: znači, ima se viška vremena i viška NDH dekala...
Damir- Posts : 1357
Ma moram priznati da nemam viška vremena zato sam ih i radio ,nemam vremena za započet nekaj "ozbiljno", pa sam ovak u gužvi u 2 dana sklepao 2 makete Ma krenulo je od tog MiGa jel sam se igrao sa tom kamuflažom ,a kako mi se svidjela odlućio sam i Fiata malo "zamaskirati" ... A da starih i kako vidiš loših ZNDH dekala imam viška...
Dobri su!! Baš dobre ideje.
su27rules- Posts : 29
Ne mogu vjerovat da si to napravio u dva dana. Meni bi trebala dva dana samo za zaljepit tu spiralu na spineru Fiata. Fakat si volja, radiš imaginarnu letjelicu u imaginarnoj kamuflaži, i odlučiš staviti spiralu... Ja bih i kod realnih "gađao" neku kamuflažu koja je bez spirale, ako postoji, da mi bude lakše...
mpuky- Posts : 358
Bem ti mobitel. Izbrisa mi nastavak
Poky je napisao/la:Prvo Migović Mi-326A-4
Tek sad shvaćam broj, drago mi je da je baš taj. Naime, očigledno je da se Zlin serije "26" shvaća ozbiljno (Z-26, 126, 326, 526, 726), s obzirom da je čitava ta češkoslovačka posljeratna serija serija inspirirana prethodnim radovima hrvatskog profesora Migovića. Da, profesora, na Aeronautičkom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta, što je manje poznat podatak u ovoj priči.
Ne krivo smo se razumjeli nisam ih ja slagao one su već bile složene (Fiat skroz ,a MiGu su falili propeler i stajni trap) daklem ja sam samo poljepio po njima ove "nadogradnje" sve iz kutije za viškove i igrao se sa farbanjem...Ne mogu vjerovat da si to napravio u dva dana. Meni bi trebala dva dana samo za zaljepit tu spiralu na spineru Fiata. Fakat si volja, radiš imaginarnu letjelicu u imaginarnoj kamuflaži, i odlučiš staviti spiralu... Ja bih i kod realnih "gađao" neku kamuflažu koja je bez spirale, ako postoji, da mi bude lakše... Wink
A sa spiralama sam se igrao baš iz tog razloga da na njima (krampovima) izvježbam postavljanje spirale za projekte koji tek sljede
Dobro zvući ,ali razlog za "326" je puno prozaičniji MiG-3 kao počelo i onda "dvostruko bolji" za 2 i dobiješ 3x2=6 326tadaaa!!!Naime, očigledno je da se Zlin serije "26" shvaća ozbiljno (Z-26, 126, 326, 526, 726), s obzirom da je čitava ta češkoslovačka posljeratna serija serija inspirirana prethodnim radovima hrvatskog profesora Migovića.
A ostatak je???Bem ti mobitel. Izbrisa mi nastavak
poruke Sad
Da probamo opet
Zaista zanimljiv Migović ali steta sto nisi
radio onu mornaricku verziju koja je pri
desantu afrika korpsa na Juznu Afriku
potopila britanski pikeritni nosac aviona
HMS Beckham termalnim torpedom
Plamen PŽ 2
Zaista zanimljiv Migović ali steta sto nisi
radio onu mornaricku verziju koja je pri
desantu afrika korpsa na Juznu Afriku
potopila britanski pikeritni nosac aviona
HMS Beckham termalnim torpedom
Plamen PŽ 2
Dobra Mario HMS Beckham !!! Da, da bio sam u nedoumici raditi tog mornaričkog ili ovog...
Žao mi je što vas moram razočarati, ali podatak da je britanski pikeritni nosac aviona HMS Beckham pogođen termalnim torpedom Plamen PŽ 2 nije točan. To je već nekoliko puta demantirano, stvar je detaljno istražena, i od strane naših i od strane britanskih povjesničara. Ideja o tome da se radi o Plamenu PŽ 2 plod je posljeratne britanske propagande, koja se jednostavno nije mogla pomiriti s tim da je jedan nosač, pa bio on i pikeritni, pogođen znatno slabijim Plamenom PŽ 1 (koji je djelovao bez kompresora i plazmene komore, za razliku od PŽ 2).
U vrijeme tog potapljanja, predviđeni PŽ 2 još nije bio spreman, pa je profesor Migović kao prijelazno rješenje na mornaričke primjerke ugradio PŽ 1. Na onoj jednoj jedinoj poznatoj mutnoj fotografiji, vidljivo je da malo izbočenje s lijeve strane trupa, što jasno ukazuje na PŽ 1, budući da je za PŽ 2 čitav bočni komad lima oblikovan drugačije, bez tog izbočenja.
U vrijeme tog potapljanja, predviđeni PŽ 2 još nije bio spreman, pa je profesor Migović kao prijelazno rješenje na mornaričke primjerke ugradio PŽ 1. Na onoj jednoj jedinoj poznatoj mutnoj fotografiji, vidljivo je da malo izbočenje s lijeve strane trupa, što jasno ukazuje na PŽ 1, budući da je za PŽ 2 čitav bočni komad lima oblikovan drugačije, bez tog izbočenja.
A ježi ga ja već započeo slagati sa PŽ-2 ,sad ga moram prepravljat, mrzim kad mi te informacije stignu kad sam već na pol posla... Si siguran? Pa svi proizvođaći daju u setu taj dio za PŽ-2 ,sad ću morati čekat neki Eduardov Brassin set za to...
Poky je napisao/la:A ježi ga ja već započeo slagati sa PŽ-2 ,sad ga moram prepravljat, mrzim kad mi te informacije stignu kad sam već na pol posla... Si siguran? Pa svi proizvođaći daju u setu taj dio za PŽ-2 ,sad ću morati čekat neki Eduardov Brassin set za to...
Da, nažalost, svi dosadašnji proizvođači su nasjeli na britansku propagandu i dali maketu s PŽ-2.
Sad možeš prerađivati PŽ-2 u PŽ-1, što zbog složenosti ne bih preporučio, ili čekati novu maketu. Ono što sam za sad čuo jest da firma AK Interactive planira novu maketu Migović Mi-326, negdje u drugoj polovici 2018. godine, s time da će davati mogućnost izrade verzija A-4, A-9 (sa višim vertikalcem) i mornaričke verzije, upravo s ispravnim PŽ-1. No ta maketa će biti u 1:48, ne znam koliko ti to odgovara. Wingnut Wings za sad nije najavio ništa, a navodno bi prvi ispravni mornarički Migović Mi-326 mogao doći od firme Bronco models. Živi bili pa vidjeli.
Similar topics
» fiat g 50 u NDH
» Fiat G.50, Airfix, 1/72
» Do Božića 4 Sword 1/72 Fiat G.55
» Fiat G.50bis 3504, AML/Fly, 1/72
» Galerija: Fiat G-50, mjerilo 1:32, ZNDH "vrag" (3504), maketa g. Štimca
» Fiat G.50, Airfix, 1/72
» Do Božića 4 Sword 1/72 Fiat G.55
» Fiat G.50bis 3504, AML/Fly, 1/72
» Galerija: Fiat G-50, mjerilo 1:32, ZNDH "vrag" (3504), maketa g. Štimca
Stranica 1 / 1.