Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
4 posters
Stranica 1 / 1.
Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
Evo jedan "weekend" projekt ,dobro ne baš vikend više tjedan ,al brzinski u svakom slučaju...
Dakle odmor od raznih pregradnji, šmirglanja, upasivanja, zatega,skrečanja,short runova i rebuildova
Na Tamiyinu plastiku mislim da ne treba trošiti previše priće, sve paše na mikron, slaganje je trajalo cca 2dana, ostalo je otpalo na farbanje i završno "šminkanje"
Na inspiraciju za ovu mašinu sam došao čitajući knjigu Messerschmitt Bf 109 Yugoslav story 1.dio i trebala bi predstavljati mašinu na kojoj je letio iz Mostara za vrijeme "Travanjskog rata" Zlatko Stipčić, a to je ujedno, navodno, zadnji operativni Emil VVKJ...
Kažem rađen je kao brzinska maketa za odmor pa pošto nisam imao dekale za dotični ima tu grešaka: većinu ovih natpisa na repu sam morao odraditi tankim kistom "na žgance" ,a i za položaj i veličini rundela na krilima nisam 100% ziher, jel sam imao sam fotke trupa (zato recimo nema tragova prebojavanja dvije rundele, jel sam se u zadnji tren odlućio da ipak idem na ovu verziju sa samo dvije, a ne četri rundele), prebojavanja trobojnice na repu se jedva vide...
Ukratko još jedan mališan za kolekciju
Dakle odmor od raznih pregradnji, šmirglanja, upasivanja, zatega,skrečanja,short runova i rebuildova
Na Tamiyinu plastiku mislim da ne treba trošiti previše priće, sve paše na mikron, slaganje je trajalo cca 2dana, ostalo je otpalo na farbanje i završno "šminkanje"
Na inspiraciju za ovu mašinu sam došao čitajući knjigu Messerschmitt Bf 109 Yugoslav story 1.dio i trebala bi predstavljati mašinu na kojoj je letio iz Mostara za vrijeme "Travanjskog rata" Zlatko Stipčić, a to je ujedno, navodno, zadnji operativni Emil VVKJ...
Kažem rađen je kao brzinska maketa za odmor pa pošto nisam imao dekale za dotični ima tu grešaka: većinu ovih natpisa na repu sam morao odraditi tankim kistom "na žgance" ,a i za položaj i veličini rundela na krilima nisam 100% ziher, jel sam imao sam fotke trupa (zato recimo nema tragova prebojavanja dvije rundele, jel sam se u zadnji tren odlućio da ipak idem na ovu verziju sa samo dvije, a ne četri rundele), prebojavanja trobojnice na repu se jedva vide...
Ukratko još jedan mališan za kolekciju
Poky- Posts : 887
Re: Bf-109E-3VVKJ, Tamiya, 1/72
Prekrasan je
Kako ti se dalo farbati te zvrljotine
na repu ? Ja bi ispalio da sam to
morao farbati
Btw, koja mu je gornja boja posto
cu ga kad tad raditi ?
na repu ? Ja bi ispalio da sam to
morao farbati
Btw, koja mu je gornja boja posto
cu ga kad tad raditi ?
mpuky- Posts : 358
mpuky je napisao/la:
na repu ?
Prije nego Poky odgovori, dajem svoj predosjećaj - zato što se radi o Stipčiću...
Damir- Posts : 1357
Da radi se o Stipčiću, ali i "zato što se mora nije teško" i "najjednostavnija riješenja su najbolja" Gornja boja je ona koja treba bit RLM-70.
Gornja boja treba biti RLM70 ali ne može ni glumiti RLM70 koja od 1943. leži u Sahari.
Koju boju si koristio? Meni na svim uređajima izgleda sivoplava, ono Humbrol Petrol Blue.
Vedran
Koju boju si koristio? Meni na svim uređajima izgleda sivoplava, ono Humbrol Petrol Blue.
Vedran
dragonlanceHR- Posts : 131
Ok?!?! Koristio sam MM enamel , ali baš sivoplava , nije nikak...
Tri kompa, jedan mob.
Ali da, Model Master, to bi bilo to.
Vedran
Ali da, Model Master, to bi bilo to.
Vedran
dragonlanceHR- Posts : 131
Stranica 1 / 1.